Uluslararası İnegöl Tarihi ve Kültürü Sempozyumu

<p>Ankara Üniversitesi Öğrencileri İnegöl’ü Müzede Tanıdı</p> Ankara Üniversitesi Öğrencileri İnegöl’ü Müzede Tanıdı
<p>Yaban Mersini Fidanları Dağıtıldı</p> Yaban Mersini Fidanları Dağıtıldı
<p>İnegöl Belediyesi İşçileri İçin Masaya Oturdu</p> İnegöl Belediyesi İşçileri İçin Masaya Oturdu
<p>Belediyespor Avrupa Arenasında</p> Belediyespor Avrupa Arenasında
<p>Yeni İmar Yönetmeliği Meslek Odalarına Tanıtıldı</p> Yeni İmar Yönetmeliği Meslek Odalarına Tanıtıldı
<p>Oryantiringte Bir Başarı Daha</p> Oryantiringte Bir Başarı Daha
<p>Huzur Mahallesine Yeni Yaşam Alanı Kazandırılıyor</p> Huzur Mahallesine Yeni Yaşam Alanı Kazandırılıyor
<p>Alper Taban’a Hayırlı Olsun Ziyaretleri Sürüyor</p> Alper Taban’a Hayırlı Olsun Ziyaretleri Sürüyor
<p>Mehmet Müezzinoğlu’ndan Taban’a Hayırlı Olsun Ziyareti</p> Mehmet Müezzinoğlu’ndan Taban’a Hayırlı Olsun Ziyareti
<p>Aktaş İnegöl Belediyesi Personeliyle Vedalaştı</p> Aktaş İnegöl Belediyesi Personeliyle Vedalaştı

Uluslararası İnegöl Tarihi ve Kültürü Sempozyumu 26/03/2016 13:00

Sempozyumlar bilgi şölenleri ve bilgi harmanıdırlar. Bilim adamları ve araştırmacıların uzun süre üzerinde yoğunlaştıkları konunun, bu çalışmalar neticesinde ulaştıkları sonuçlarını, bilgilenme ihtiyacı duyan insanlar ile paylaşma fırsatı buldukları ortamlardır. Araştırmada elde ettikleri bilgileri hem diğer akademisyenler ve araştırmacılarla hem de halk ile paylaşarak tartışmaya açmış olurlar.

İşte şimdi de İnegöl, bu bilgi şöleninin konusudur. İlçemiz, akademisyenler ve araştırmacıların incelemeleri sayesinde, tarihi ve kültürel yönleri ile ele alınıp harman olacaktır. Araştırmalar sonucunda elde edilen bilgiler, Ekim 2016 da iki gün boyunca oturumlarda sunulacak bildirilerle İnegöl’ün tarihini ve kültürel özellikleri konuşulacaktır. Böylelikle ilçemizin birçok özelliği bilinmezlikten kurtulacak, bilinir ve tanınır hale gelecektir. Yeni incelemeler, fikirler ve ulaşılan birçok sonuç ile İnegöl hakkında sahip olduğumuz bilgiler de zenginleşecektir.

Bir değerin geleceğini planlamak ve kurgulamak için öncelikle bilgi hazinenizin zenginleşmesine ihtiyaç vardır. Konu hakkındaki bilgi birikiminiz ne kadar zengin ise yapacağınız gelecek ve kalkınma planlarınızın isabet kaydetme ve olumlu sonuçlanma oranı o kadar yüksek olacaktır. Sempozyumun bir ve ikinci günlerinde, oturumlar halinde ilçemizin değerleri konuşulacak, üçüncü gününde de araştırmacıların tarihi ve kültürel yerlerimize araştırma ve inceleme gezisi yapılacaktır.

Bu sempozyumda, 40 civarında bilim insanı ve araştırmacının bildiri sunarak İnegöl’ün tarih ve kültür alanındaki bilgi dağarcığına yeni soluk getireceğine, yeni bakış açıları oluşturarak bilimsel katkı koyacağına inanıyoruz.

Paydaşlar ve oluşturulan kurullar;

PAYDAŞLAR;

İnegöl Belediyesi

Uludağ Üniversitesi

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO)

İnegöl Kent Konseyi

Dr. Caroline Finkel

Öğr. Gör. Yüksel Okşak

Araş. Gör. Mine Özkılınç

Sempozyumda sunulacak bildirilerin aşağıdaki konularda olması ilgili kurullarca kararlaştırılmıştır. Bunlar;

1- Tarihsel Süreçte İnegöl

İnegöl Tarihi Mehteri

Çitli Maden Suyu

Kent Müzesi

14-15-16 Ekim 2016 tarihinde Uluslararası İnegöl Tarihi ve Kültürü Sempozyumu adıyla düzenlenecek olan organizasyonumuzun öncesi ve sonrası için planlanan takvim ve bildiri sunacaklar için aranan şartlar şu şekildedir.

Sempozyum bildiri özetlerinin gönderilmesi için son tarih  : 30 Nisan 2016
 Kabul edilen özetlerin bildirimi  : 31 Mayıs 2016
 Sempozyum kesin programının ilanı       : 02 Eylül 2016
 Bildiri tam metinlerinin gönderilmesi için son tarih  : 16 Eylül 2016
 Sempozyum    : 14-15-16 Ekim 2016
 Basılacak bildiriler için son gönderim tarihi  : 04 Kasım 2016
 Sempozyum bildirileri kitabının Yayımlanması ve Tanıtımı  : Ocak 2017

SEMPOZYUMA KATILIM KOŞULLARI

Sempozyum, konuyla ilgili akademisyen ve araştırmacıların katılımına açıktır. Bildirinin özgün ve daha önce herhangi bir yerde yayınlanmamış olması gerekmektedir. Amaç, yöntem ve muhtemel bulguları içeren en az 200 kelimelik bildiri özetlerinin 30 Nisan 2016 tarihine kadar sempozyum@inegol.bel.tradresine doc. formatında dosya olarak gönderilmesi gerekmektedir. Bildiri önerileri sempozyum konularına, bilimsel şartlara uygunluk ve çalışmanın özgünlüğüdikkate alınarak düzenleme ve bilim kurulu üyelerince değerlendirilecektir. Kurul üyelerinin yapacağı değerlendirmeler “kabul/şartlı kabul/ret” biçiminde olacaktır. Sempozyum sonrasında sunulan bildiriler Sempozyum Bildiriler Kitabı’nda yayımlanacaktır. Sempozyum dili Türkçedir.

Ayrıca sempozyum hakkında soracağınız her türlü soru için irtibat numaralarını verdiğimiz sempozyum sekretaryasında yer alan isimlerden bilgi alabilirsiniz.

SEMPOZYUM SEKRETERYASI

İnegöl Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü - Kent Müzesi

Önder KILIÇ- 0536 729 66 43

Yüksel AKDOĞAN- 0532 676 51 71

Sempozyum Bürosu:

İnegöl Kent Müzesi

Yenice Mahallesi Eski Belediye MeydanıNo: 24 İnegöl/ BURSA

İletişim:

Telefon: (0224) 713 18 70 - (0224) 713 23 00

Fax       : (0224) 713 18 70

Elektronik posta: sempozyum@inegol.bel.tr

Her aşaması titizlikle hazırlanan, ilkini gerçekleştireceğimiz ve geleneksel hale dönüşmesini umut ettiğimiz Uluslararası İnegöl Tarihi ve Kültürü Sempozyumu’na İnegöl’e ve bilim dünyasına katkı sağlayacak akademisyenlerimizin ve araştırmacılarımızın bildirileriyle katılımı, tüm hemşehrilerimizi ve İnegöl sevdalısı olan bizleri gururlandıracaktır.