7143 sayılı Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması

<p>İnegöl Parmakla Gösterilen Bir Şehir Olsun</p> "İnegöl Parmakla Gösterilen Bir Şehir Olsun"
<p>Aşkım Kapışmak İnegöllülerle Buluştu</p> Aşkım Kapışmak İnegöllülerle Buluştu
<p>İnegöl, Bursa Turizm Fuarında Görücüye Çıktı</p> İnegöl, Bursa Turizm Fuarında Görücüye Çıktı
<p>Taban’dan Voleybol Maçlarına Davet</p> Taban’dan Voleybol Maçlarına Davet
<p>Ahşap Yakma Sanatı Sergisi Kent Müzesinde Açıldı</p> Ahşap Yakma Sanatı Sergisi Kent Müzesinde Açıldı
<p>Kurşunlu’da Yatırım Atağı Sürüyor</p> Kurşunlu’da Yatırım Atağı Sürüyor
<p>Bütün İnsanlık İçin Bir Meşale Yakan Aliya</p> "Bütün İnsanlık İçin Bir Meşale Yakan Aliya"
<p>Fatih Mahallesi’nde Çok Amaçlı Spor Alanı Yapımına Başlandı</p> Fatih Mahallesi’nde Çok Amaçlı Spor Alanı Yapımına Başlandı
<p>Akbaşlar Futbol Sahasının Yapımına Başlandı</p> Akbaşlar Futbol Sahasının Yapımına Başlandı
<p>Açlığa Son Temasıyla Dünya Gıda Günü Kutlandı</p> "Açlığa Son" Temasıyla Dünya Gıda Günü Kutlandı

7143 sayılı Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması 12/06/2018 12:49

BELEDİYEMİZE BORÇLU MÜKELLEFLERİN DİKKATİNE!

Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren vergi ve diğer bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına ilişkin 7143 Sayılı Kanun kapsamında yapılandırma başvuruları başladı.

Başvurular;

Başvurular,  Belediyemizin Atatürk Bulvarı Ek Hizmet Binasındaki İcra Servisi – Tahsilat Servisi -Emlak Gelir Servisi ve Yeniceköy Mahallesi Tahsilat Şubesine, 31.07.2018 tarihinden önce müracaat edilmesi halinde yapılandırma işlemi yapılacaktır.

Başvurular bizzat borçlu mükellefin kendisi ya da vekili tarafından yapılacaktır. Tüzel kişilerde ise tüzel kişiliğin kanuni temsilcisi ya da onun vekili tarafından yetki belgesi ibraz edilerek yapılacaktır.

Geniş kapsamlı yapılandırma;

Resmi Gazetede yürürlüğe giren 7143 Sayılı Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına ilişkin kanun ile vatandaşlarımızın Belediyemize olan borç ödemelerine taksitlendirme imkanı sunulmuştur. Bu yapılandırma kanununun, önceki yapılandırmalardan en önemli farkı, daha evvel yapılandırma kapsamına alınmayan kira ödemeleri ile gelir tarifesinde belirtilen ücretlerin de kanun kapsamına alınarak vatandaşa daha kapsamlı yapılandırma imkanı sunmasıdır.

Taksitlendirme kapsamına giren borçlar;

7143 Sayılı Kanun, Belediyemize olan idari para cezalarının haricindeki tüm borçları kapsıyor. Bu kapsamda yapılandırmaya giren borçlar; vadesi 31/03/2018 tarihinden (bu tarih dahil) önce olan İlan-Reklam Vergisi, Emlak Vergisi, Çevre Temizlik Vergisi, Haberleşme Vergisi, Yangın Sigorta Vergisi, Ecrimisiller, Harçlar, Gelir tarifesindeki tüm ücretler, kira ödemeleri, katı atık ücretlerini kapsamaktadır.

Ödeme kolaylıkları;

Vatandaşlarımız yapılandırmanın ilk taksitini ise 30 Eylül 2018 tarihi Pazar gününe rastladığından 01 Ekim 2018 Pazartesi gününde ödeyecek. 6-9-12-18 aylık taksit imkanları mevcut. Pek çok avantajı içinde barındıran düzenlemede, ödeme kolaylığı sağlanması amacıyla taksitler ikişer aylık ödemeler halinde alınacak. Yani vatandaşlarımız iki ayda bir, tek taksit ödeyecekler. Borç asıllarının tamamı ile Yİ-ÜFE oranında hesaplanan tutarın ödenmesi halinde, gecikme faizi ve zammı silinecek. Yine peşin ödemede bulunmak isteyen vatandaşlarımızın Yİ-ÜFE oranında ayrıca yüzde 90 indirim sağlanacak. Dolayısıyla,  peşin ödeme vatandaşlarımız için daha avantajlı olacaktır.

Belediyemize borçlu mükelleflerimizin, taksitlendirme imkânından ve faiz indiriminden yararlanabilmeleri için 31 Temmuz 2018 Salı günü mesai bitimine kadar Belediyemize başvurmaları gerekmektedir.