7143 sayılı Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması

<p>Başkan Taban’dan Kurban Bayramı Kutlama Mesajı</p> Başkan Taban’dan Kurban Bayramı Kutlama Mesajı
<p>İnegöl Belediyesi’nden Yetim Çocuklara Bayram Sürprizi</p> İnegöl Belediyesi’nden Yetim Çocuklara Bayram Sürprizi
<p>Belediyespor Yaz Spor Okulunda İkinci Dönem Sona Erdi</p> Belediyespor Yaz Spor Okulunda İkinci Dönem Sona Erdi
<p>İnegöl Bayrama Hazırlanıyor</p> İnegöl Bayrama Hazırlanıyor
<p>Emniyet Müdürü Erçetin’e İade-i Ziyareti</p> Emniyet Müdürü Erçetin’e İade-i Ziyareti
<p>15 Sokakta Sathi Kaplama Çalışmaları Sürüyor</p> 15 Sokakta Sathi Kaplama Çalışmaları Sürüyor
<p>Nostalji Tadındaki Sinema Günleri Sona Erdi</p> Nostalji Tadındaki Sinema Günleri Sona Erdi
<p>17 Ağustos’u Unutmayacağız</p> 17 Ağustos’u Unutmayacağız
<p>Belediyespor Sağlık Kontrolünden Geçti</p> Belediyespor Sağlık Kontrolünden Geçti
<p>Başkan Taban Hayvan Pazarını Ziyaret Etti</p> Başkan Taban Hayvan Pazarını Ziyaret Etti

7143 sayılı Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması 12/06/2018 12:49

BELEDİYEMİZE BORÇLU MÜKELLEFLERİN DİKKATİNE!

Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren vergi ve diğer bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına ilişkin 7143 Sayılı Kanun kapsamında yapılandırma başvuruları başladı.

Başvurular;

Başvurular,  Belediyemizin Atatürk Bulvarı Ek Hizmet Binasındaki İcra Servisi – Tahsilat Servisi -Emlak Gelir Servisi ve Yeniceköy Mahallesi Tahsilat Şubesine, 31.07.2018 tarihinden önce müracaat edilmesi halinde yapılandırma işlemi yapılacaktır.

Başvurular bizzat borçlu mükellefin kendisi ya da vekili tarafından yapılacaktır. Tüzel kişilerde ise tüzel kişiliğin kanuni temsilcisi ya da onun vekili tarafından yetki belgesi ibraz edilerek yapılacaktır.

Geniş kapsamlı yapılandırma;

Resmi Gazetede yürürlüğe giren 7143 Sayılı Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına ilişkin kanun ile vatandaşlarımızın Belediyemize olan borç ödemelerine taksitlendirme imkanı sunulmuştur. Bu yapılandırma kanununun, önceki yapılandırmalardan en önemli farkı, daha evvel yapılandırma kapsamına alınmayan kira ödemeleri ile gelir tarifesinde belirtilen ücretlerin de kanun kapsamına alınarak vatandaşa daha kapsamlı yapılandırma imkanı sunmasıdır.

Taksitlendirme kapsamına giren borçlar;

7143 Sayılı Kanun, Belediyemize olan idari para cezalarının haricindeki tüm borçları kapsıyor. Bu kapsamda yapılandırmaya giren borçlar; vadesi 31/03/2018 tarihinden (bu tarih dahil) önce olan İlan-Reklam Vergisi, Emlak Vergisi, Çevre Temizlik Vergisi, Haberleşme Vergisi, Yangın Sigorta Vergisi, Ecrimisiller, Harçlar, Gelir tarifesindeki tüm ücretler, kira ödemeleri, katı atık ücretlerini kapsamaktadır.

Ödeme kolaylıkları;

Vatandaşlarımız yapılandırmanın ilk taksitini ise 30 Eylül 2018 tarihi Pazar gününe rastladığından 01 Ekim 2018 Pazartesi gününde ödeyecek. 6-9-12-18 aylık taksit imkanları mevcut. Pek çok avantajı içinde barındıran düzenlemede, ödeme kolaylığı sağlanması amacıyla taksitler ikişer aylık ödemeler halinde alınacak. Yani vatandaşlarımız iki ayda bir, tek taksit ödeyecekler. Borç asıllarının tamamı ile Yİ-ÜFE oranında hesaplanan tutarın ödenmesi halinde, gecikme faizi ve zammı silinecek. Yine peşin ödemede bulunmak isteyen vatandaşlarımızın Yİ-ÜFE oranında ayrıca yüzde 90 indirim sağlanacak. Dolayısıyla,  peşin ödeme vatandaşlarımız için daha avantajlı olacaktır.

Belediyemize borçlu mükelleflerimizin, taksitlendirme imkânından ve faiz indiriminden yararlanabilmeleri için 31 Temmuz 2018 Salı günü mesai bitimine kadar Belediyemize başvurmaları gerekmektedir.