İnegölün 2024 Vizyonu Çalıştay Raporu

<p>Belediyespor Sağlık Kontrolünden Geçti</p> Belediyespor Sağlık Kontrolünden Geçti
<p>Mahalle Buluşmaları Hamidiye İle Devam Etti</p> Mahalle Buluşmaları Hamidiye İle Devam Etti
<p>Akhisar Mahallesinde 82 Araçlık Otopark Hizmete Girdi</p> Akhisar Mahallesinde 82 Araçlık Otopark Hizmete Girdi
<p>Başkan Taban Bosna Heyetini Mecliste Ağırladı</p> Başkan Taban Bosna Heyetini Mecliste Ağırladı
<p>Kemalpaşa Mahallesinde Peyzaj Düzenleme Çalışması Sürüyor</p> Kemalpaşa Mahallesinde Peyzaj Düzenleme Çalışması Sürüyor
<p>Belediyespor Savaş Akkaya İle Sözleşme Yeniledi</p> Belediyespor Savaş Akkaya İle Sözleşme Yeniledi
<p>Bireysel Çöp Konteynırları Pilot Bölgede Uygulanmaya Başladı</p> Bireysel Çöp Konteynırları Pilot Bölgede Uygulanmaya Başladı
<p>Belediyespor’un Sağlık Sponsoru Cihangir Hastanesi Oldu</p> Belediyespor’un Sağlık Sponsoru Cihangir Hastanesi Oldu
<p>17 Ağustos’u Unutmayacağız</p> 17 Ağustos’u Unutmayacağız
<p>Başkan Taban Personelle Bayramlaştı</p> Başkan Taban Personelle Bayramlaştı

İnegölün 2024 Vizyonu Çalıştay Raporu 19/07/2019 16:28

Şehrimizin gelecek (5) yılının stratejisini planlamak adına başlattığımız 2020-2024 yıllarını kapsayan Stratejik Plan çalışmalarımız kapsamında 08 Temmuz 2019 tarihinde İnegöl Belediyesinde görevli 48 kişiden oluşan “Stratejik Plan Hazırlama Komisyonumuza” yönelik “Yerel Yönetimlerde Stratejik Planın Önemi” konulu eğitim ve ön çalıştay gerçekleştirdik.

Bu çalışmaların akabinde şehrimizin tüm yapı taşlarının görüş, öneri ve fikirlerini alabilmek adına 09-10-11 Temmuz tarihlerinde “İnegöl’ün 2024 Vizyonu” çalıştayını planladık. Çalıştayımızın ilk gününde öğleden önce muhtarlarımız ile öğleden sonra ise kurumumuz başkan yardımcıları ve daire müdürleri ile buluştuk. İkinci gününde ise öğleden önce STK temsilcilerimiz ile bir araya gelirken öğleden sonra belediye personelimizin ilk kısmıyla çalıştayımızın ikinci gününü tamamladık. Çalıştayımızın son gününü ise sabah oturumlarında iş adamlarımız ile öğleden sonra oturumlarımızda ise belediye personelimizin ikinci kısmı ile tamamladık.

Çalıştay kapsamında belediye hizmetlerimizin güçlü ve zayıf yönlerinin tartışılması, yerel yönetimler ve STK koordinasyonunun irdelenmesi, kırsal ve merkez mahalle odaklı hizmetlerin değerlendirilmesi, kurumumuz misyon, vizyon ve temel değerlerinin oluşturulması, marka kent kurgusunda ticari yaklaşımların irdelenmesi gibi çeşitli alanlarda gerekli sıralı grup çalışmaları ve tartışmalar gerçekleştirilmiştir.

Çalıştay oturumlarımızda oturum başkanı olarak görev alan İnegöl Belediye Meclis Üyeleri Ahmet KARA, Selahattin KÜLCÜ, Esra LEBLEBİCİ, Ahmet GENÇ, İnegöl Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim ZENGİN ve Bursa Uludağ Üniversitesi İnegöl İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fehmi Ali ILDIR’a yürekten teşekkür ediyorum.

Ayrıca öğleden önce ve öğleden sonra olmak üzere iç ve dış paydaşlarımıza yönelik ikişer oturum şeklinde gerçekleştirdiğimiz çalıştayımızda katılımcı sunumlarıyla katkı sunan Bursa Uludağ Üniversitesi İşletme Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Zerrin FIRAT ve Bursa Uludağ Üniversitesi Gemlik Asım Kocabıyık MYO Öğretim Üyesi Sn. Yasemin ÖZDEMİR ile Bursa Ticaret Ve Sanayi Odası ( BTSO ) Tasarım Konseyi Başkanı Sn. Ömer KOCAKUŞAK’a yürekten teşekkür ederim. Daha güçlü, daha temiz, daha huzurlu, daha yeşil bir İnegöl’ü el birliği ile hayata geçirme yolunda katkı sunan tüm paydaşlarımıza teşekkür ederim.