“Tedbiri Elden Bırakamayız”

<p>İnegöl Belediyespor Bayrağı Ağrı Zirvesinde Dalgalandı</p> İnegöl Belediyespor Bayrağı Ağrı Zirvesinde Dalgalandı
<p>13 Engelli Vatandaş Hayallerine Kavuştu</p> 13 Engelli Vatandaş Hayallerine Kavuştu
<p>Dostum Oryantiring Takımı Türkiye Şampiyonu</p> Dostum Oryantiring Takımı Türkiye Şampiyonu
<p>“Başarı Ekip İşidir”</p> “Başarı Ekip İşidir”
<p>İnegöl Belediyesi 6 Aylık Performansı Değerlendiriyor</p> İnegöl Belediyesi 6 Aylık Performansı Değerlendiriyor
<p>İnegöl Belediyespor’da Yeni Sezon İçin Kurban Kesildi</p> İnegöl Belediyespor’da Yeni Sezon İçin Kurban Kesildi
<p>Kupa Voley’de Program Belli Oldu</p> Kupa Voley’de Program Belli Oldu
<p>Akhisar Mahallesi Küçük Dokunuşlarla Geleceğe Taşınıyor</p> Akhisar Mahallesi Küçük Dokunuşlarla Geleceğe Taşınıyor
<p>Tarımsal İlaç Hazırlama Alanı Devreye Girdi</p> Tarımsal İlaç Hazırlama Alanı Devreye Girdi
<p>Pandemi Sürecinin En Kapsamlı Denetimi Yapıldı</p> Pandemi Sürecinin En Kapsamlı Denetimi Yapıldı

“Tedbiri Elden Bırakamayız” 03/07/2020 14:11

Rehabilitasyon merkezleri için hazırlanan derinlikli maskelerin teslim töreninde maske kullanımına ilişkin vatandaşlara çağrıda bulunan Belediye Başkanı Alper Taban, “bu konuda çok daha dikkatli hareket etme zorunluluğumuz var. Bugün ekonominin çarklarının dönmesini istiyorsak, evimize ekmeğimizi yeniden düzenli şekilde kazanalım getirelim, yaşamımız etkilenmesin istiyorsak, hafta sonları ailemizle pikniğimizi yapalım, gezelim istiyorsak bu konuda olabildiğince dikkatli olacağız” dedi.

Pandemi sürecinde maske üretimiyle Türkiye’ye örnek olan İnegöl Belediyesi, şehirde hizmet veren rehabilitasyon merkezlerinin talebi üzerine engelli çocuklar için ön yüzeyi şeffaf ve derinlikli şekilde dudak okumaya imkan sağlayan maskeler üretti. MÜSİAD sponsorluğunda İnegöl Belediyesi İNESMEK atölyelerinde üretilen maskeler, bugün düzenlenen mini törenle rehabilitasyon merkezlerine ulaştırılmak üzere yetkililere teslim edildi.

ÇOCUKLARIN EĞİTİMİ İÇİN ÖNEMLİ BİR MATERYAL
Burada rehabilitasyon merkezleri adına bir açıklama yapan Üçel Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Sözer Özbek, “Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezleri, Çin’de başlayan Covid-19 hastalığı sebebiyle 15 Mart 2020 ile 15 Haziran 2020 tarihleri arasına Milli Eğitim Bakanlığı tedbirleri gereği kapatılmıştı. Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezleri, yeni normal koşul ve tedbirler altında tekrar hizmetine başlamış, olumlu bir şekilde de devam etmektedir. Çocuklarımızın ve öğretmelerimizin özellikle dil konuşma ve ifade gerektiren becerilerin eğitiminde eğitsel maskeye ihtiyacı oldukça fazladır. İnegöl MÜSİAD Başkanı Mehmet Döngel ve yöneticilerinin bizleri rehabilitasyon merkezinde ziyaretleri sırasında konu açılmış, eğitsel maske temini konusunda yardımcı olabileceklerini tarafımıza iletince İnegöl Belediyesi İle iletişime geçilmiş ve üretim talebimiz olumlu değerlendirilmiştir. Eğitsel Maske çok kullanımlı, temizlenebilen, öğrenci ve öğretmenlerin yeni normal koşullarda gerekli bir eğitsel materyaldir. Eğitsel Maskelerin üretim ihtiyacını karşılayan İnegöl Belediye Başkanımız Sayın Alper Taban’a, Eğitsel Maskelerin maddi kısmını karşılayan İnegöl MÜSİAD Başkanı Mehmet Döngel’e ve yönetim kurulu üyelerine şükranlarımızı bir borç biliriz. Eğitsel maskeleri İnegöl’de faaliyet gösteren özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerine ve İnegöl rehberlik araştırma merkezine ihtiyaçları oranında göndereceğiz “dedi.

HER KOŞULDA DEVLETİMİZİN YANINDAYIZ
MÜSİAD Başkanı Mehmet Döngel ise “MÜSİAD olarak her zaman devletimizin yanında olmaya çalışıyoruz. Bu çocuklar da bizim çocuklarımız. Sözer Hocamızı ziyaret ettiğimizde böyle bir ihtiyaç olduğundan bahsetti. Biz de seve seve bu kampanyaya katılabileceğimizi söyledik. Onların gelişimi, eğitimi bizim için çok önemli. Evlatlarımızı topluma kazandırma adına çorbada bir nebze bizim de tuzumuz olursa memnun oluruz. Bu anlamda Başkanımıza, Başkan Yardımcımıza da teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

İHTİYAÇ OLDUĞU SÜRECE MASKE ÜRETİMİ DEVAM EDECEK
Belediye Başkanı Alper Taban da güzle bir işbirliği sonucu engelli öğrencilerin ihtiyacının karşılandığına vurgu yaparak “Bugün yine maskelerimizin üretildiği atölyelerimizdeyiz. Arkadaşlarımız burada özveriyle bir değer üretiyor. Vatandaşlarımız da bunu görsün istiyoruz. Bugün de bizim daha önce işitme engelli vatandaşlarımız için ürettiğimiz ön yüzeyi şeffaf ve derinlikli maskelerin teslimi için buradayız. Daha önce rehabilitasyon merkezlerinin ziyaretinde bu konu iletilmişti. Buna ayrı bir güzellik daha eklendi. MÜSİAD her zaman iyiliğin, güzelin, faydalı olacak çalışmaların yanında. İş adamlarımız üretiyorlar ve değer katacak her çalışmanın içerisinde yer alıyorlar. Bu hem İnegöl’ümüz hem MÜSİAD adına da çok ciddi bir fayda. Kendilerine teşekkür ediyorum. Bizler de bu maskeleri ihtiyaç olduğu sürece üretmeye devam edeceğiz” dedi.

TEDBİRİ ELDEN BIRAKMAMALIYIZ
Maske ve diğer tedbirler hususunda uyarılarda da bulunan Başkan Taban, “Bugün gelinen noktada halen yeni vakalardan, ölümlerden bahsediyoruz. Bu işin ciddiyetini kavramamız gerektiğine inanıyorum. Nasihat etmek benim haddime değil ancak bir gerçekliği de duyurmamız gerekiyor. Şehrimizde de vakalarımız var. Düşündüğünüz zaman Çin’de başlayan mevzu, bugün nerelere geldi. Dolayısıyla bu konuda çok daha dikkatli hareket etme zorunluluğumuz var. Bugün ekonominin çarklarının dönmesini istiyorsak, evimize ekmeğimizi yeniden düzenli şekilde kazanalım getirelim, yaşamımız etkilenmesin istiyorsak, hafta sonları ailemizle pikniğimizi yapalım, gezelim istiyorsak bu konuda olabildiğince dikkatli olacağız. Bu tedbirlerden biri de maske. Evet, bizi bir miktar sınırlıyor olabilir ancak bir hasta yatağında değiliz, makinaya bağlı değiliz. Hayatın kontrollü şekilde devam edebilmesi adına biz bu özveriyi vatandaşlarımızdan istiyoruz. Kaldı ki hiç kimsenin sağlığının etkilenmesini istemeyiz” şeklinde konuştu.