İnesmek Kayıtları Devam Ediyor

<p>Başkan Aktaş Ameliyat Oldu</p> Başkan Aktaş Ameliyat Oldu
<p>Tarım Fuarı’na Hazırız</p> Tarım Fuarı’na Hazırız
<p>Enstrüman Kursları Başlıyor</p> Enstrüman Kursları Başlıyor
<p>Voleybol Turnuvasında Ödüller Sahiplerini Buldu</p> Voleybol Turnuvasında Ödüller Sahiplerini Buldu
İnegöl’ün İmar Haritası Güncellendi
<p>Basketbol Turnuvası Sona Erdi</p> Basketbol Turnuvası Sona Erdi

İnesmek Kayıtları Devam Ediyor 13/09/2012 14:03

İnegöl Belediyesinin sosyal sorumluluk projesi kapsamında geçtiğimiz yıl başlattığı İnegöl Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Kursları (İNESMEK) bu yılda düzenleniyor.

Yeni eğitim-öğretim yılı ile birlikte İNESMEK eğitimlerini başlatan İnegöl Belediyesi, bu yıl ilçe halkına 46 branşta hizmet verecek. Kayıtların 3 bine ulaştığı İNESMEK başvuruları, 21 Eylül’e kadar devam edecek.

Konuyla alakalı bir açıklama yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş; “İnegöl Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları İNESMEK; örgün eğitimin dışında planlı, programlı ve sistemli olarak yürütülen bir eğitim şeklidir. Yaygın eğitimin ilkeleriyle gerçekleştirilen İNESMEK, İnegöl Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde faaliyet göstermektedir.” dedi.

“İNESMEK, İnegöllü hemşerilerimize sanatsal, mesleki, sosyal alanda beceri kazandırmak ve çağın gerektirdiği bilgilerle donatarak, vatandaşlarımızın bu yöndeki gelişimlerini sağlamak maksadıyla eğitim yolculuğuna başlamıştır “diyen Başkan Aktaş; ”Bunların yanında unutulmaya yüz tutan geleneksel sanatlarımızı yaşatmak, bireylerin sosyalleşmesine, kentlileşmesine ve bilinçli birer yurttaş olmasına eğitim yoluyla katkıda bulunmak ile sosyal hayata adaptasyonunu kolaylaştırmak gibi gayeleri de vardır. Bilindiği üzere 2012–2013 eğitim öğretim yılı 17 Eylül itibari ile tüm yurtta başlıyor. Bu vesile ile tüm öğrenci ve öğretmenlerimize yeni eğitim-öğretim yılının hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

İNESMEK’in geçtiğimiz eğitim döneminde bin 500 İnegöllüye ulaştığını aktaran Başkan Aktaş, “Yeni eğitim-öğretim yılı ile birlikte İNESMEK eğitimlerini de başlatıyoruz. İNESMEK yeni kayıt dönemine 3 Eylül tarihi itibari start verdik. Billboard, afiş, el broşürü gibi tanıtım ve duyurularımız sayesinde İNESMEK geçen 10 gün içerisinde 3 bin başvuruya ulaşmıştır. İNESMEK’te kurs saatleri çakışmadığı müddetçe bir kişi birden fazla branşa kayıt yaptırabilme imkânına sahiptir.” dedi.

Bu sene İNESMEK’in 46 branşta ilçe halkına hizmet vereceğini söyleyen Aktaş; “Kayıtlarımız; 21 Eylül’e kadar devam edecektir. Geçen yıl, Kültür Sanat ve Gençlik Merkezi ile Kültür Sarayı’nda gerçekleştirdiğimiz kurs yerlerinin sayısını bu yıl artırıyor ve İnegöl’deki herkese ulaşmak için 9’a çıkarıyoruz. 2012–2013 Eğitim Öğretim yılında İNESMEK Kurs merkezleri şu şekildedir. Kültür Sanat ve Gençlik Merkezi, Kültür Sarayı, Nuri Doğrul Caddesi Kurs Merkezi, Alanyurt Ek Hizmet Binası Kurs Merkezi, Alanyurt Polis Noktası yanı Kurs Merkezi, Alanyurt Pazaryeri Esenkoop Kurs Merkezi, TOKİ Kurs Merkezi, Akhisar Kurs Merkezi ve Huzur Kurs Merkezi.” dedi.

Hem yeni açılacak kurs merkezlerinde hem de mevcut kurs merkezlerinde eğitimlerin, 8 Ekim tarihinde başlayacağını belirten Başkan Aktaş; “Ancak; Alanyurt, TOKİ, Akhisar ve Huzur Mahalleleri kurs merkezlerimiz yeni olduğundan bu bölgelerde 30 Eylül’e kadar başvurular kabul edilecektir. Yeni açılacak kurs merkezleri ile birlikte İNESMEK, bu sene toplam 30 derslikte 35 usta öğretici personel ile hizmet verecektir” dedi.

İNESMEK’in tüm sanat ve meslek eğitimlerinin ücretsiz sunulduğunun altını çizen Aktaş, “Kurslarımıza ilköğretim çağını bitirmiş herkes katılabilir. Kurslarını başarı ile bitirip kurs sonunda başarılı olan kursiyerler Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika almaya hak kazanacaktır. İnsanımızın üretirken yüzüne yansıyan mutluluğun aydınlattığı iyi bir gelecek için,  2012–2013 eğitim döneminin hayırlı olmasını diliyor, bu seçkin eğitimden faydalanmak için sizleri kurs merkezlerimize başvuru yapmaya davet ediyorum.” dedi.