İNESMEK Kurslarında Kayıt Dönemi Sona Eriyor

<p>Burhaniye Mahallesine 34 Araçlık Otopark</p> Burhaniye Mahallesine 34 Araçlık Otopark
<p>Aktaş’tan Yeni Şube Müdürlerine Ziyaret</p> Aktaş’tan Yeni Şube Müdürlerine Ziyaret
<p>36. İstanbul Maratonuna Davet</p> 36. İstanbul Maratonuna Davet
<p>İnegöl Seyahat Yeni Yönetimi Başkan Aktaş’ı Ziyaret Etti</p> İnegöl Seyahat Yeni Yönetimi Başkan Aktaş’ı Ziyaret Etti
<p>Gençlik Merkezinde Türkü Gecesi</p> Gençlik Merkezinde Türkü Gecesi
<p>Başkan Aktaş’tan Hem’e Hayırlı Olsun Ziyareti</p> Başkan Aktaş’tan Hem’e Hayırlı Olsun Ziyareti
<p>Belediyespor’dan Muhteşem Başlangıç</p> Belediyespor’dan Muhteşem Başlangıç
<p>İnegöl Belediyesinden Spora Bir Destek Daha</p> İnegöl Belediyesinden Spora Bir Destek Daha
<p>Kent Konseyi ve İnegöl Belediyesi Kahvaltıda Bir Araya Geldi</p> Kent Konseyi ve İnegöl Belediyesi Kahvaltıda Bir Araya Geldi
<p>2015 Bütçesi Oy Birliği İle Kabul Edildi</p> 2015 Bütçesi Oy Birliği İle Kabul Edildi

İNESMEK Kurslarında Kayıt Dönemi Sona Eriyor 27/09/2012 09:28

İnegöl Belediyesi’nin sosyal sorumluluk projesi kapsamında geçtiğimiz yıl başlattığı İnegöl Belediyesi Sanat ve Meslek Edindirme Kursları (İNESMEK) bu yılda düzenlenmeye devam ediyor. İnegöl halkı tarafından yoğun ilgi gören kursların son kayıt tarihi merkezde bugün sona eriyor. Alanyurt, Akhisar, Huzur ve Toki Konutlarında ise son gün 05 Ekim 2012.

İnegöl Belediyesi tarafından İnegöllülere sanat ve meslek edindirmek için düzenlenen İNESMEK yoğun ilgi görüyor. Yeni eğitim-öğretim yılı ile birlikte kayıt almaya başlayan kurslarda bilişim teknolojilerinden yabancı dil eğitimlerine, kişisel gelişimden el sanatlarına, güzellik ve saç bakımı hizmetlerinden tekstile kadar toplam 46 branşta eğitim verilecek. 3 Eylül’de kayıt almaya başlayan kursların son kayıt tarihi İnegöl Merkez’de bugün; Alanyurt, Akhisar, Toki, ve Konutlarda ise 05 Ekim olarak planlanıyor.

Konuyla alakalı açıklama yapan İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş başvurularda son güne dikkat edilmesini ve kursların gerek merkezde gerek bölgelerde yoğun ilgi gördüğünü söyledi. Ayrıca Aktaş: “İNESMEK’in İnegöllülere sanatsal, mesleki, sosyal alanda beceri kazandırarak vatandaşlarımızı çağın gerektirdiği bilgilerle donatmak ve gelişimlerini sağlamak maksadıyla açıldı. Kurslarımız ayrıca unutulmaya yüz tutan geleneksel sanatlarımızı yaşatmak, bireylerin sosyalleşmesine, kentlileşmesine ve bilinçli birer yurttaş olmasına eğitim yoluyla katkıda bulunmak ve sosyal hayata adaptasyonunu kolaylaştıracak” dedi.

Geçen yıl, Kültür Sanat ve Gençlik Merkezi ile Kültür Sarayı’nda gerçekleştirilen kurslar bu yıl daha fazla İnegöllüye ulaşabilmek için yeni kurs yerleri ile eğitim öğretim hayatına 08 Ekim’de başlayacak. Bu yıl Kültür Sanat ve Gençlik Merkezi, Kültür Sarayı, Nuri Doğrul Caddesi Kurs Merkezi, Alanyurt Ek Hizmet Binası Kurs Merkezi, Alanyurt Polis Noktası yanı Kurs Merkezi, Alanyurt Pazaryeri Esenkoop Kurs Merkezi, TOKİ Kurs Merkezi, Akhisar Mahallesi Kurs Merkezi ve Huzur Mahallesi Kurs Merkezi olmak üzere toplam 9 merkezde eğitim verecek. TOKİ, Akhisar ve Huzur Mahalleleri kurs merkezlerinin yeni olmasından dolayı kayıtların 5 Ekim’e kadar devam edeceğini anlatan Aktaş: “Yeni açılacak kurs merkezleri ile birlikte İNESMEK, bu sene toplam 30 derslikte 35 usta öğretici personel ile hizmet verecek. Kurslarımıza ilköğretim çağını bitirmiş herkes ücretsiz olarak katılabilir. Kurslarını başarı ile bitiren tüm kursiyerler Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika almaya hak kazanacak” dedi.