Yeni Mahalleler Yeni Yüzlerine Kavuşuyor

<p>Okullar Arası Spor Festivali Masa Tenisiyle Start Aldı</p> Okullar Arası Spor Festivali Masa Tenisiyle Start Aldı
<p>Başkan Alper Taban Radyo Medya’nın Konuğu Oldu</p> Başkan Alper Taban Radyo Medya’nın Konuğu Oldu
<p>Kitap Kumbarasıyla Kütüphanesiz Okul Kalmasın</p> Kitap Kumbarasıyla Kütüphanesiz Okul Kalmasın
<p>“İnegöl Her Şeye Değer”</p> “İnegöl Her Şeye Değer”
<p>Haydi İnegöl, Belediyespor’a Destek Olma Zamanı</p> Haydi İnegöl, Belediyespor’a Destek Olma Zamanı
<p>Okullar Arası Spor Festivalinin Galası Yapıldı</p> Okullar Arası Spor Festivalinin Galası Yapıldı
<p>Belediyeden, Can Dostuna Şefkat Eli Uzandı</p> Belediyeden, Can Dostuna Şefkat Eli Uzandı
<p>Edebiyat Yarışmasının Ödülleri Sahiplerini Buldu</p> Edebiyat Yarışmasının Ödülleri Sahiplerini Buldu
<p>“Bu Oyunlar Başka Millete Oynansa Tozu Toprağı Kalmazdı”</p> “Bu Oyunlar Başka Millete Oynansa Tozu Toprağı Kalmazdı”
<p>İnegöl Kitap Günleri Kapılarını Açtı</p> İnegöl Kitap Günleri Kapılarını Açtı

Yeni Mahalleler Yeni Yüzlerine Kavuşuyor 27/05/2016 16:45

İnegöl Belediyesi, köyden mahalleye dönüşen yerleşim alanlarının daha yaşanabilir olması adına başlattığı çalışmalar kapsamında Muratbey Mahallesi camiini modern bir görünüme kavuşturdu.

2014 Mart seçimleriyle birlikte Bütünşehir yasasının uygulanmaya başladığı İnegöl’de, köy statüsünden mahalleye dönüşen yerleşim alanlarının modern yaşama uygun hale getirilmesi çalışmaları aralıksız sürüyor. İnegöl Belediyesi bu çalışmalar kapsamında son olarak Muratbey Mahallesi Camii bahçesinde şadırvan ve WC’yi de kapsayan çevre düzenlemeleri yaptı. Çalışmaların sona ermesinin ardından modern görünümüne kavuşan cami mahalle sakinlerinin beğenisini topladı.

Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit, çevre düzenlemesi ile WC ve şadırvan çalışmalarının tamamlandığı Muratbey Camiini ziyaret edip incelemelerde bulundu. Cuma namazı sonrası yapılan incelemede Fen İşleri yetkilileri ile mahalle sakinleri de hazır bulundu.

“İNEGÖL’ÜN HER ALANINI İHYA ETMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”
İnceleme sonrası açıklama yapan Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit, İnegöl Belediyesi olarak merkez ya da kırsal ayrım yapmadan şehrin dört bir yanını ihya etmeye yönelik çalışmalara her gün yeni bir proje ekleyerek daha yaşanabilir bir İnegöl için çalıştıklarını söyledi. Büyükşehir Yasasının ardından İnegöl Belediyesi bünyesine katılan kırsal mahallelerin eksiklerini gidermek adına hızlı bir çalışma temposuna girdiklerini belirten Eşref Yiğit, “Bu kapsamda öncelikle acil ihtiyaçlar olmak üzere yollar, köprüler, arazi yolları tesviyesi, çocuk parkı ve futbol sahaları, meydan düzenleme çalışmaları ve camii bahçe düzenlemeleri gibi pek çok projeyi hayata geçirdik. Bizlerin belediye olarak görevi öncelikle İnegöl’e sahip çıkmak ve İnegöl’de yaşayan tüm insanlara hizmet götürmektir. Bu sebeple İnegöl’ümüzün her alanını ihya edip, hep birlikte daha güzel şartlarda yaşanabilir bir İnegöl için çalışıyoruz. Köyden dönüşen mahallelerimizde başlattığımız çalışmalarımız da peyder pey devam ediyor” dedi.

“Daha yaşanabilir bir İnegöl için yapılan bu çalışmalara bir yenisini daha eklemek üzere bugün de Muratbey Mahallemizdeyiz” diyen Yiğit, cami bahçesinde yapılan çalışmalar hakkında da bilgi verdi. Yiğit, “Burada yaptığımız çalışma ile Muratbey Mahallesi cami bahçesini, WC ile Şadırvanı modern bir görünüme kavuşturduk. Burada yapılan çalışmaya değinirsek; mevcuttaki ömrü bitmiş olan parke taşı söküldü. Çamur olan zemin 30 cm kazıldı ve yerine alt temel dolduruldu. 800 metrekare kilitli parke döşendi. 35 metre oluk döşendi. 75 metretül bordür döşendi. Çalışmanın toplam maliyeti ise 14 bin TL. Ayrıca cami bahçesine; bay ve bayan tuvalet, şadırvan ve depodan oluşan 21 metrekarelik bina yaptık. Binanın maliyeti ise 25 bin TL’dir. Yapılan bu çalışmanın Muratbey Mahallesine hayırlı olmasını diliyor bu vesileyle yaklaşan ramazan-ı şerifin tüm ilçe halkımıza hayırlar getirmesini Cenab-ı Allah’tan niyaz eder, saygılarımı sunarım” diye konuştu.