Başkan Taban Öğrencilerin Sorularını Cevapladı

<p>Dostum Oryantiring Sporcusu Hilal Oruç Milli Takımda</p> Dostum Oryantiring Sporcusu Hilal Oruç Milli Takımda
<p>Vali Küçük’ten Başkan Taban’a Ziyaret</p> Vali Küçük’ten Başkan Taban’a Ziyaret
<p>Geleceğin Sanatçıları İnegöl Belediyesi’nde Yetişiyor</p> Geleceğin Sanatçıları İnegöl Belediyesi’nde Yetişiyor
<p>Yaz Kursu Kayıtları Başlıyor</p> Yaz Kursu Kayıtları Başlıyor
<p>Yıldız Erkekler Set Vermeden Gruptan Çıktı</p> Yıldız Erkekler Set Vermeden Gruptan Çıktı
<p>İnegöl Protokolü Bayramlaşma Töreninde Buluştu</p> İnegöl Protokolü Bayramlaşma Töreninde Buluştu
<p>İnegöl Belediyesi’nden Akhisarlı Çocuklara Bayram Hediyesi</p> İnegöl Belediyesi’nden Akhisarlı Çocuklara Bayram Hediyesi
<p>Başkan Taban’dan Ramazan Bayramı Kutlama Mesajı</p> Başkan Taban’dan Ramazan Bayramı Kutlama Mesajı
<p>Engelsiz Yaz Spor Kursuna Davet</p> Engelsiz Yaz Spor Kursuna Davet
<p>Uçurtma Şenliği Temmuz Ayında</p> Uçurtma Şenliği Temmuz Ayında

Başkan Taban Öğrencilerin Sorularını Cevapladı 29/12/2017 14:14

İshakpaşa İlkokulu öğrencileri, Belediye Başkanı Alper Taban’ı ziyaret etti. Öğrenciler, İnegöl Belediyesi ile ilgili merak ettikleri soruları Başkan Taban’a ileterek belediye ve faaliyetleri hakkında bilgiler aldılar.

İshakpaşa İlkokulu 4G sınıfı öğrencileri, Okul Müdür Yardımcısı Yusuf İşgören ve öğretmenleri nezaretinde Belediye Başkanı Alper Taban’ı ziyaret etti. Öğrencileri Belediye Encümen Salonunda konuk eden Başkan Taban, burada küçük konuklarının sorularını yanıtlayıp İnegöl Belediyesi hakkında bilgiler verdi.

HAYAT BOYU ÖĞRENMEYE DEVAM EDİN
Röportaj havasında geçen ziyarette öğrenciler, Başkan Taban’a “İnegöl Belediyesinde tutumluluk ve tasarrufla ilgili nasıl projeleriniz var? Bu projelerde biz çocuklara düşen görevler nelerdir?” şeklinde bir soru yöneltti. Sorunun ardından konuşan Alper Taban, öğrencilere tavsiyelerde de bulunarak; “Sizlere bu konuda düşen çok büyük görevler var. Sizler şuan öğrencisiniz ve aileleriniz, büyükleriniz, öğretmenlerinizin sizden beklediği tek şey öğrencilik vazifelerinizi yerine getirmeniz. Öğrencilik bittikten sonra da öğrenme faaliyeti bitmiyor. Öğrenme hayat boyu devam ediyor. Onun için bizim sürekli olarak öğrenmeye muhtaç olduğumuzu unutmayın. Bir şeyler uzmanlık alanınız olabilir, belli konularda yoğunlaşabilirsiniz fakat öğrenmeniz gereken farklı birçok şey olduğunu da unutmamanız lazım. Bugün bir doktor, doktor olmuş olabilir ama kendi alanıyla ilgili uzmandır. Onun dışındaki konuları araştırmaya devam etmesi lazım” dedi.

BELEDİYELER BELLİ SORUMLULUKLARI OLAN KURUMLAR
Belediyelerin sadece alt yapı ve üst yapı çalışmalarından sorumlu olmadığına vurgu yapan Taban; “Belki direkt olarak böyle bir bilinçlendirme faaliyeti içerisinde olmuyor gibi gözükebiliriz ama dolaylı olarak tutumluluğa, israfın önlenmesine, bu konuda bir farkındalık oluşturulmasına yönelik belediyeler de gayret ederler. Belediyeler sadece yol yapan, alt yapıyı onaran, yeşil alanlar, parklar, spor alanları yapan bir kurum değil. Belediyeler de aslında bir canlı gibi. Belirli sorumlulukları olan kurumlar. İşimiz kişilerle olduğu için de bu şehirde yaşayan herkes bizi ilgilendiriyor. Öğrenci de bizim ilgilenmemiz gereken bir grup, yetişkinler de bizim ilgilenmemiz gereken bir grup. Biz doğan bir bebeği de ziyaret ediyoruz, düğünlere, cenazelere de katılıyoruz” diye konuştu.

Ziyaret sonunda öğrenciler Alper Taban’a plaket ve kendi geliştirdikleri bir kumbara hediye ettiler.