Yılbaşı Öncesi Sıkı Denetim

<p>Dostum Oryantiring Sporcusu Hilal Oruç Milli Takımda</p> Dostum Oryantiring Sporcusu Hilal Oruç Milli Takımda
<p>Vali Küçük’ten Başkan Taban’a Ziyaret</p> Vali Küçük’ten Başkan Taban’a Ziyaret
<p>Geleceğin Sanatçıları İnegöl Belediyesi’nde Yetişiyor</p> Geleceğin Sanatçıları İnegöl Belediyesi’nde Yetişiyor
<p>Yaz Kursu Kayıtları Başlıyor</p> Yaz Kursu Kayıtları Başlıyor
<p>Yıldız Erkekler Set Vermeden Gruptan Çıktı</p> Yıldız Erkekler Set Vermeden Gruptan Çıktı
<p>İnegöl Protokolü Bayramlaşma Töreninde Buluştu</p> İnegöl Protokolü Bayramlaşma Töreninde Buluştu
<p>İnegöl Belediyesi’nden Akhisarlı Çocuklara Bayram Hediyesi</p> İnegöl Belediyesi’nden Akhisarlı Çocuklara Bayram Hediyesi
<p>Başkan Taban’dan Ramazan Bayramı Kutlama Mesajı</p> Başkan Taban’dan Ramazan Bayramı Kutlama Mesajı
<p>Engelsiz Yaz Spor Kursuna Davet</p> Engelsiz Yaz Spor Kursuna Davet
<p>Uçurtma Şenliği Temmuz Ayında</p> Uçurtma Şenliği Temmuz Ayında

Yılbaşı Öncesi Sıkı Denetim 29/12/2017 16:12

İnegöl Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler, Yılbaşı öncesi ilçede bulunan içkili lokanta, alkollü içecek satışı yapan tekel bayi ile kuruyemişçilere yönelik denetimler gerçekleştirdi.

25 -29 Aralık tarihleri arasında 10 farklı ekipten oluşan zabıta personeli denetim çalışmaları kapsamında, ilçede bulunan 12 içkili lokanta, 40 alkol satışı yapılan tekel bayi ve 23 kuruyemişçi olmak üzere toplam 75 işyerini mercek altına aldı. Yılbaşı öncesi yapılan bu denetimlerin içkili lokantaları kapsayan bölümüne Belediye Veteriner İşleri Müdürlüğü ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü de destek verdi. Yapılan denetimlerde kurallara uymadığı tespit edilen 3 İşyeri hakkında mevzuat gereği yasal işlem uygulandı.

DENETİMLER ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR
İnegöl Belediyesine bağlı Zabıta Müdürlüğü ekipleri halkının sağlığını korumak ve gıda üzerine üretim-satış yapan işyerlerinin hijyen kuralları başta olmak üzere uyması gereken kurallara uygunluğunu sağlamak adına farklı iş kollarına yönelik denetimlerine aralıksız devam ediyor. Son olarak zabıta müdürlüğüne bağlı ekipler, yılbaşı öncesi şehrin muhtelif yerlerinde faaliyet gösteren içkili lokantalar, alkollü içecek satışı yapan tekel bayi ve kuruyemişçileri denetimden geçirdi. 10 farklı ekiple sahaya inen Zabıta Müdürlüğü ekipleri uyulması gereken kurallar başta olmak üzere görülen diğer aksaklıkların giderilmesi için 75 işyerini denetimden geçirdi.

75 İŞYERİ DENETİMDEN GEÇTİ
25 – 29 Aralık tarihleri arasında yapılan denetimlerde Zabıta Müdürlüğü bünyesindeki 10 farklı ekipten oluşan personel mevcut işyerlerini tek tek kontrol etti. 75 işyeri denetimden geçerken, işyeri sahiplerine mevzuat gereği uyulması gerekenler hakkında ekipler tarafından gerekli uyarı ve ikazlar da yapıldı. İçkili lokantaların denetimlerine Belediye Veteriner İşleri Müdürlüğü ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri de destek verdi.

DENETİMLERDE DİKKAT EDİLEN HUSUSLAR
Denetimler kapsamında öncelikle iş yeri açma ve çalışma belgesi olmak üzere iş yerinin genel temizliği, çalışanlarının temizliği, iş yerinin hijyenik olup olmadığı, ruhsata aykırı faaliyette bulunup bulunulmadığı ile etiket ve kaçak alkol hususlarına bakıldı. Yapılan denetimlerde genel temizlik ve hijyen kurallarına uymayan 3 işyerine yasal işlem yapıldı. Yapılan tüm uyarılara rağmen yönetmeliğe uymayan iş yeri sahiplerine ceza-i müeyyide ile karşılaşacakları kendilerine bizatihi ekipler tarafından iletildi.

İnegöl Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekiplerin, bundan sonra ilçemizde yaşayan vatandaşlarımızın bu şehirde yaşamaktan mutluluk duymaları ve halkımızın gönül rahatlığı ile yaşamlarını sürdürmeleri noktasında bu tür denetimlere aralıksız devam edileceği de belirtildi.

<p>Yılbaşı Öncesi Sıkı Denetim</p> <p>Yılbaşı Öncesi Sıkı Denetim</p> <p>Yılbaşı Öncesi Sıkı Denetim</p>