Halk Sağlığı İçin Denetimler Sürüyor

<p>19 Mayıs Coşkuyla Kutlandı</p> 19 Mayıs Coşkuyla Kutlandı
Hafız İsmail Kaya Toki Hz Ali Cami Cemaatiyle Buluştu
<p>“Fırça Ve İlmelerin Ahengi” Müzede İzlenime Sunuldu</p> “Fırça Ve İlmelerin Ahengi” Müzede İzlenime Sunuldu
<p>Sgk Müdürü Alğan’dan Taban’a Ziyaret</p> Sgk Müdürü Alğan’dan Taban’a Ziyaret
<p>Aile, Toplumun Mihenk Taşıdır</p> "Aile, Toplumun Mihenk Taşıdır"
<p>Ücretsiz Çay ve Su İkramı Hizmeti Sona Erdi</p> Ücretsiz Çay ve Su Hizmeti Sona Erdi
<p>19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımız Kutlu Olsun</p> 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımız Kutlu Olsun
<p>Başkan Taban Engelli Öğrencileri Ağırladı</p> Başkan Taban Engelli Öğrencileri Ağırladı
<p>İnegöl Güzel Bir Görünüme Kavuşuyor</p> İnegöl Güzel Bir Görünüme Kavuşuyor
<p>Engelli Yüzücü Türkiye Derecesi Aldı</p> Engelli Yüzücü Türkiye Derecesi Aldı

Halk Sağlığı İçin Denetimler Sürüyor 21/04/2018 11:31

İnegöl Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler, halk sağlığına yönelik tehditleri azaltmak, vatandaşların hijyenik ortamda, güvenilir bir şekilde alışverişlerini yapmaları için ilçede faaliyet gösteren dondurmacı ve tatlıcılara yönelik denetim gerçekleştirdi.

16-20 Nisan tarihleri arasında 8 ekiple gerçekleştirilen denetimlerde ilçede bulunan 42 dondurmacı ve tatlıcılar mercek altına alındı. Yapılan denetimlerde kurallara uymadığı tespit edilen iş yerlerine mevzuat gereği yasal işlem uygulandı.

DENETİMLER ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR
İnegöl Belediyesine bağlı Zabıta Müdürlüğü ekipleri dönem dönem halkının sağlığını korumak ve gıda üzerine üretim-satış yapan işyerlerinin hijyen kuralları başta olmak üzere uyması gereken kurallara uygunluğunu sağlamak adına denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Son olarak şehrin muhtelif yerlerinde faaliyet gösteren dondurmacı ve tatlıcılar denetimden geçti.

42 İŞYERİ DENETİMDEN GEÇTİ
16-20 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilen denetimlerde Zabıta Müdürlüğü bünyesindeki denetim ekipleri işyerlerini tek tek kontrol etti. 42 dondurmacı ve tatlıcı denetimden geçerken, denetimlerde işletme sahiplerine uymaları gereken hususlarda ekipler tarafından gerekli uyarı ve ikazlar da yapıldı.

DENETİMLERDE DİKKAT EDİLEN HUSUSLAR
Denetimler kapsamında öncelikle iş yeri açma ve çalışma belgesi olmak üzere iş yerinin genel temizliği ve iş yerinin genel görünümü ve düzeni hususlarına bakıldı. Bunun yanında işyerindeki hijyen kurallarına ve fiyat tarifesi hususlarına da dikkat edildi. Yapılan denetimlerde kurallara uymadığı tespit edilen iş yerleri hakkında mevzuat gereği yasal işlem uygulandı. Yapılan tüm uyarılara rağmen yönetmeliğe uymayan iş yeri sahiplerine ceza-i müeyyide ile karşılaşacakları kendilerine bizatihi ekipler tarafından iletildi.

“HALK SAĞLIĞI BİRİNCİ ÖNCELİMİZ”
Tatlıcı ve dondurmacılara yönelik gerçekleştirilen denetimler hakkında açıklama yapan Belediye Başkanı Alper Taban; “Halk Sağlığı birinci önceliğimiz. İnegöl Belediyesi olarak halk sağlığına büyük önem veriyoruz. Bu kapsamda çeşitli sektörlere yönelik işletmeleri sürekli denetim altında tutuyoruz. Bu denetlemelerdeki amacımız; vatandaşların hijyenik ortamlarda ve güven içerisinde ihtiyaçlarını karşılayabilmelerini sağlamaktır” dedi.

“DENETİMLER KARARLILIKLA DEVAM EDECEK”
Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından denetimlerin aniden ve zamansız yapıldığını da vurgulayan Taban; “İlçemizde yaşayan vatandaşlarımızın bu şehirde yaşamaktan mutluluk duymaları ve halkımızın gönül rahatlığı ile yaşamlarını sürdürmeleri noktasında bu tür denetimlerin sürekli yapıldığını ve bundan sonra da aynı kararlılıkla bu denetimlerin devam edeceğini buradan özellikle belirtmek istiyorum. Ayrıca halk sağlığına öncelik vererek üretim yapan ve kurallara uygun olarak çalışan işletme sahipleri ile çalışanlarına da huzurlarınızda teşekkürlerimi sunmak istiyorum” şeklinde konuştu.

<p>Halk Sağlığı İçin Denetimler Sürüyor</p> <p>Halk Sağlığı İçin Denetimler Sürüyor</p> <p>Halk Sağlığı İçin Denetimler Sürüyor</p>