Geleceğin Sanatçıları İnegöl Belediyesi’nde Yetişiyor

<p>Festivalle Kültürleri Buluşturuyoruz</p> Festivalle Kültürleri Buluşturuyoruz
<p>Kemal Kıvanç Elgaz İnegöl Belediyespor’da</p> Kemal Kıvanç Elgaz İnegöl Belediyespor’da
<p>Kültür Festivali Tam Manasıyla Amacına Ulaştı</p> "Kültür Festivali Tam Manasıyla Amacına Ulaştı"
<p>Alt Yapı Çalışmalarında Güç Birliği</p> Alt Yapı Çalışmalarında Güç Birliği
<p>Barış Ve Kardeşliğin Tüm Dünyada Hakim Olmasını Arzu Ediyoruz</p> "Barış Ve Kardeşliğin Tüm Dünyada Hakim Olmasını Arzu Ediyoruz"
<p>Ömrünü Tamamlamış Eski Lastikler İçin Yer Tahsis Edildi</p> Ömrünü Tamamlamış Eski Lastikler İçin Yer Tahsis Edildi
<p>Feryal Başel Tüzün İle Muhteşem Gece</p> Feryal Başel Tüzün İle Muhteşem Gece
<p>Şehrimize Her Gelen Misafir Baş Tacımızdır</p> "Şehrimize Her Gelen Misafir Baş Tacımızdır"
<p>Festival Ateşi Çarşı Merkezinde Yandı</p> Festival Ateşi Çarşı Merkezinde Yandı
<p>Yaz Kuran Kursları Futsal Turnuvası Sona Erdi</p> Yaz Kuran Kursları Futsal Turnuvası Sona Erdi

Geleceğin Sanatçıları İnegöl Belediyesi’nde Yetişiyor 20/06/2018 15:37

İnegöl Belediyesi’nin 7-14 yaş arası çocuk resim atölyesi Pazartesi günü başladı. Haftada 4 gün 3’er gruptan olmak üzere toplamda 150 çocuk, Ağustos ayına kadar sürecek atölye çalışmasında resim sanatının inceliklerini usta öğreticilerden öğrenecekler.

Şehrin alt yapı ve üst yapı çalışmalarının yanı sıra her yaştan bireye hitap edecek sanatsal faaliyetlerle de ilçe halkına hizmet veren İnegöl Belediyesi, minik sanatçıların yetiştiği çocuk resim atölyesi çalışmasının startını verdi. 7-14 yaş arası çocuk resim atölyesi, alınan yoğun talep sonucunda; Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri 10.00-12.00, 13.00-15.00 ve 15.00-17.00 saatleri arasında olmak üzere 3 ayrı grupla, Salı-Perşembe günleri de yine aynı saat dilimlerinde 3 grupla olmak üzere toplam 6 grupta 150 çocuğa hizmet veriyor. Usta öğreticiler nezaretinde gerçekleşen atölye eğitimleri, 10 Ağustos tarihine kadar devam edecek.

17 Haziran Pazartesi günü itibariyle eğitim vermeye başlanan Çocuk Resim Atölyesini, 3’üncü gününde Belediye Başkanı Alper Taban’da ziyaret etti. İnegöl Belediyesi Kültür Komisyonu Üyelerinin de eşlik ettiği ziyarette, Başkan Taban atölye çalışmasına katılan öğrencilerle bir araya geldi.

KURSİYERLERDEN BAŞKANA JEST
Ziyaret sırasında resim atölyesi öğrencileri, 3 günlük bir çalışma sonucunda hazırladıkları Başkan Taban’ın kara kalem resmini takdim ettiler. Kurs için teşekkürlerini ilettiler.

ÇOCUKLARIMIZIN YETENEKLERİNİ KEŞFEDİYORUZ
Öğrencilerin çalışmalarını inceleyip sohbet eden Taban, resim atölyesine ilişkin bir açıklama da yaptı. Taban, “Bugün Gençlik Merkezimizde başlamış olan Çocuk Resim Atölyesini meclis üyelerimiz ve çalışma ekibimizle ziyaret ediyoruz. Buradaki coşkuyu ve heyecanı birlikte yaşayalım istedik. İnegöl Belediyesi, kökleri 1870’e dayanan köklü bir kamu kuruluşu. Ancak tabi bizler özel sektör marifetiyle hareket etmeye çalışıyoruz. Daha etkin, daha isabetli kararlar almaya çalışıyoruz. Bunlardan birini de bugün burada yaşıyoruz. Çocuklarımıza fırsatlar vermek, onların yeteneklerini keşfetmeye çalışmak adına burada açmış olduğumuz kurslarda yetenek ve becerilerini geliştirmelerine fırsat veriyoruz. Aslında Allah’ın yarattığı her birey, özellikleri farklı farklı olan bireyler. Biz de küçük yaşlardan itibaren, tabi evlatlarımız okullarda eğitimler alıyorlar ama biz de İnegöl Belediyesi olarak bu şehirde yaşayan tüm kesimleri gencinden yaşlısına kadar kadın erkek demeden her birine ayrı ayrı imkanlar oluşturmaya çalışıyoruz. Burada da tabi özellikle resim alanında ilgi alakası olan, yeteneğini arttırmak isteyen veya bir yeteneği olmayıp merak edip kurslarımıza gelen evlatlarımız oluyor” dedi.

“AMACIMIZ ÜLKESİNE FAYDALI NESİLLER YETİŞTİRMEK”
Resim atölyesinde Haziran ayı itibariyle kayıtların başladığını hatırlatan Başkan Taban, “Pazartesi günü itibariyle de kurslarımız başladı. Burada çok kıymetli öğretmenlerimizin eşliğinde öğrencilerimiz kontrollü bir şekilde teorik ve uygulamalı eğitimlerini alıyorlar. Burada eğitimlerimize 4 yıldır katılan ve epey bir ilerleme kat etmiş öğrencilerimizi de görüyoruz, aynı şekilde yaz kursu döneminde gelen öğrencilerimizi de görüyoruz. Onlar da işin temelinden başlayarak üzerine koyarak kendilerini geliştirecekler. Kara kalem, teknik resim, yağlı boya, sulu boya ve hediyelik eşya boyama şeklinde kurslarımızdan destek alacaklar. Onların hayal güçlerini sanatla bütünleştirip el becerilerini geliştirmelerini hedefliyoruz. Tabi en önemlisi çevresine, şehrine ve ülkesine faydalı nesiller yetiştirmeliyiz. Bunun için de çaba sarf ediyoruz” diye konuştu.

HERKES İŞLETİLİP PARLATILMAYI BEKLEYEN BİRER MADEN
Taban, gelecekte bu şehrin idarecilerinin, esnafının, sanatkarlarının bu çocuklar olacağını da vurguladığı konuşmasını şöyle tamamladı: “O yüzden onların yeteneklerini keşfetmemiz lazım. Aslında herkes işletilip parlatılmayı bekleyen birer maden gibi. O becerilerin farkına varmak lazım. Bu fırsatları oluşturmak lazım. Biz de bu fırsatları sağlamaya çalışıyoruz. Yeter ki onlar daha arzulu olsunlar. Bunu da sadece yaz aylarında değil 12 ay boyunca planlı programlı şekilde sürdürüyoruz. Ben kursa katılan yavrularımızı da cesaretlerinden dolayı tebrik ediyorum.”

Alper Taban, atölye ziyareti sonrası çocuklara kitap hediye ederken, üniversitelerin resim yetenek kursuna hazırlanan büyük yaştaki kursiyerler için düzenlenen resim kursunu da ziyaret ederek buradaki öğrencilere de başarılar diledi.