Dostum Oryantiring Sporcusu Hilal Oruç Milli Takımda

<p>Filistinli Mattar Ve İnegöllü Baktimur’un “Barış” Sergisi Müzede Görücüye Çıktı</p> Filistinli Mattar Ve İnegöllü Baktimur’un “Barış” Sergisi Müzede Görücüye Çıktı
<p>Belediye Personeline İş Güvenliği Eğitimi Verildi</p> Belediye Personeline İş Güvenliği Eğitimi Verildi
<p>Mevlana 745. Vuslat Yıl Dönümünde Anıldı</p> Mevlana 745. Vuslat Yıl Dönümünde Anıldı
<p>İnesmek’te Sağlıklı Beslenme Kursu Başladı</p> İnesmek’te Sağlıklı Beslenme Kursu Başladı
<p>Başkan’dan Voleybolculara Tatlı Süpriz</p> Başkan’dan Voleybolculara Tatlı Sürpriz
<p>Balık Tezgahları Denetlendi</p> Balık Tezgahları Denetlendi
<p>İnegöl Vatandaşın Fikirleriyle Güzelleşiyor</p> İnegöl Vatandaşın Fikirleriyle Güzelleşiyor
<p>Mesudiye Alt Geçidi Kamulaştırmaları Bekliyor</p> Mesudiye Alt Geçidi Kamulaştırmaları Bekliyor
<p>231 Ağaçlık Koruluk Hizmete Girdi</p> 231 Ağaçlık Koruluk Hizmete Girdi
<p>İnegöl Belediyespor Rolando Cepeda Abreu İle Anlaştı</p> İnegöl Belediyespor Rolando Cepeda Abreu İle Anlaştı

Dostum Oryantiring Sporcusu Hilal Oruç Milli Takımda 21/06/2018 14:01

Dostum bünyesinde çalışmalarına devam eden Oryantiring takımından Hilal Oruç, Milli Takım sporcusu olarak 7-15 Temmuz tarihleri arasında Macaristan’da düzenlenecek olan Gençler Dünya Oryantiring Şampiyonasında ülkemizi temsil edecek.

Harita yardımı ile yön bulmayı içeren, zamana karşı yapılan bir spor olan, farklı arazi koşullarında yapıla bilse de, genellikle ormanlık arazide yapılması tercih edilen oryantiring(yön bulma) sporu Dostum bünyesinde her geçen gün popülaritesini artırarak sporcu kitlesini genişletiyor. Ulusal ve uluslararası birçok organizasyona katılım gösteren Dostum Oryantiring sporcuları göstermiş oldukları başarı ile Milli takım da yer almaya başladılar.

Son olarak Dostum Oryantiring takımından Hilal Oruç 7-15 Temmuz tarihleri arasında Macaristan’da düzenlenecek olan Gençler Dünya Oryantiring Şampiyonası için Milli Takıma davet edildi.

ORYANTİRİNG DOĞANIN TÜM GÜZELLİKLERİNİ SUNUYOR
Dostum Oryantiring sporcusu Hilal Oruç’un Milli Takıma davet edilmelerinden dolayı açıklama yapan Belediye Başkanı Alper Taban, ”Doğal yaşamı bir adrenaline dönüştürme adına Dostum bünyesinde çalışmalarına devam eden Oryantiring branşı İnegöllü çocuklarımız ve gençlerimiz arasında hızla yayılıyor. Oryantiring (Koşarak Yürüyerek Hedef Bulma); her türlü arazide yapılabilen, katılımcıların kontrol noktalarını harita ve pusula yardımı ile en kısa zamanda ziyaret etmeye çalıştığı bir doğa sporu. Koşarken düşünebilmek, kaybolmadan ilerlemek, araziyi iyi okuyabilmeyi, haritayı üç boyutlu düşünmeyi gerektiriyor. Bir doğa sporu olarak yediden yetmişe kadar her kesime hitap eden Oryantiring ayrıca bütün ailenin birlikte yapabileceği bir aile sporu. Doğa ile bütünleşmeyi amaçlayan Oryantiring sporu kentsel yaşamdan sıyrılarak doğanın güzelliklerine yelken açmak için büyük bir fırsat bizler için” diye konuştu.

“ÖNEMLİ BAŞARILARA İMZA ATIYORUZ”
Her yaş kategorisinden sporcuların uğraş verdiği Oryantiring branşı, Dostum bünyesinde 2017 Ocak ayında faaliyetlerine başlasa da, bu sporu sevme ve sevdirme adına önemli bir aşama kaydetmeyi başardıklarını söyleyen Taban, “Özellikle antrenörümüz Tarık Şeker hocamızın bu konudaki azim ve gayreti bizler için çok önemli. Hem İnegöl’de düzenlemiş olduğumuz ulusal düzeydeki yarışlar, hem de ülkemizin farklı yerlerinde düzenlenen organizasyonlara katılım gösterilerek önemli başarılara imza atmamız bizlerin iyi yolda olduğunu gösteriyor” dedi.

HİLAL ORUÇ MİLLİ TAKIMDA
Oryantiring branşında gösterilen bu başarıların meyvelerini almaya başladıklarını söyleyen Taban, “Bu noktada Dostum Oryantiring sporcumuz Hilal Oruç, 7-15 Temmuz tarihleri arasında Macaristan’da düzenlenecek olan Gençler Dünya Oryantiring Şampiyonası için Milli Takıma davet edildi. Kategorilerinin en başarılı sporcularının yer aldığı Milli Takım da Dostum Oryantiring takımından bir sporcumuzun yer alması bizler için onur verici bir durum. Dostumun ne kadar değerli ve önemli bir proje olduğu her geçen gün artan bu başarılarla daha iyi anlaşılıyor” şeklinde konuştu.

Taban son olarak, “Dostum Oryantiring sporcumuz Hilal Oruç’a Macaristan’da gerçekleştirilecek olan Gençler Dünya Oryantiring Şampiyonasında sonsuz başarılar diler, doğa ile bütünleşme adına tüm adrenalin tutkunlarını Dostuma beklediğimizi buradan bir kez daha ifade eder, sevgi ve saygılarımı sunarım” dedi.

<p>Dostum Oryantiring Sporcusu Hilal Oruç Milli Takımda</p> <p>Dostum Oryantiring Sporcusu Hilal Oruç Milli Takımda</p> <p>Dostum Oryantiring Sporcusu Hilal Oruç Milli Takımda</p>