Okullar Arası Spor Festivalinin Galası Yapıldı

<p>Çaylar Belediyeden</p> Çaylar Belediyeden
<p>Yaz Tatili Çocuk Sanat Atölyesi Kayıtları Başlıyor</p> Yaz Tatili Çocuk Sanat Atölyesi Kayıtları Başlıyor
<p>Bursa Okulum Projesi İçin İnegöl’e Geldiler</p> Bursa Okulum Projesi İçin İnegöl’e Geldiler
<p>Her Mahallede Ramazan Coşkusu</p> Her Mahallede Ramazan Coşkusu
<p>Milli Mücadelenin 100. Yılı Coşkuyla Kutlandı</p> Milli Mücadelenin 100. Yılı Coşkuyla Kutlandı
<p>Milli Mücadelenin 100. Yılı Kutlu Olsun</p> Milli Mücadelenin 100. Yılı Kutlu Olsun
<p>Başkan Taban Şehri Karış Karış Geziyor</p> Başkan Taban Şehri Karış Karış Geziyor
<p>Hafız Bünyamin Topçuoğlu Gönülleri Mest Etti</p> Hafız Bünyamin Topçuoğlu Gönülleri Mest Etti
<p>19 Mayıs Coşkusu Gençlik Yürüyüşü İle Başladı</p> 19 Mayıs Coşkusu Gençlik Yürüyüşü İle Başladı
<p>Çiçeklerin Dansı Müzede Görücüye Çıktı</p> Çiçeklerin Dansı Müzede Görücüye Çıktı

Okullar Arası Spor Festivalinin Galası Yapıldı 18/02/2019 16:42

İnegöl Belediyesi’nin 3 yıldır Başkanlık Kupası adıyla düzenlediği ve bu yıl “Okullar Arası Spor Festivali” ismiyle 4’üncüsü düzenlenen organizasyonun galası bugün yapıldı. 7 branşta 34 ayrı kategoride düzenlenen Okullar Arası Spor Festivalinde, 66 okuldan 4200 öğrenci mücadele edecek.

İnegöl Belediyesi, 3 yıldır Başkanlık Kupası adı altında düzenlediği organizasyonu bu yıl Okullar Arası Spor Festivali adıyla hayata geçiriyor. 4’üncü kez düzenlenecek olan organizasyonun galası, bugün İnegöl Belediyesi Spor Salonunda düzenlenen törenle gerçekleştirildi. 7 branşta 34 ayrı kategoride düzenlenen Okullar Arası Spor Festivalinde 36 ortaokul ve 30 lise olmak üzere toplam 66 okuldan 4200 öğrenci mücadele edecek. Bursa’nın en büyük spor organizasyonu olma özelliği taşıyan Okullar Arası Spor Festivalinin galasına; Kaymakam Şükrü Görücü, Belediye Başkanı Alper Taban, Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Ersan ve parti yöneticileri, Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, İlçe Spor Müdürü Yusuf Şevki Yücel, okul müdürleri, beden eğitimi öğretmenleri ve öğrenciler katıldı.

ÖĞRENCİLER CENTİLMENCE REKABET EDECEK
Okullar Arası Spor Festivalinin gala programının açılışında, Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican bir konuşma yaptı. Bilican, “Bu yıl 4’üncüsünü düzenleyeceğimiz Okullar Arası Spor Festivali ilçemize hayırlı olsun. 36 ortaokul ve 30 lise olmak üzere toplam 4200 öğrencimiz bu etkinliklere katılacak. 7 branşta 34 ayrı kategoride centilmence rekabet edecekler. Belediye Başkanımıza bu güzel etkinlik için teşekkür ediyorum” dedi.

BÜYÜK BİR POTANSİYELE SAHİBİZ
Belediye Başkanı Alper Taban ise yaklaşık 14-15 aydır görevde olduğunu hatırlatarak; “Bu zaman zarfında yeri geldi okullarda sizlerle bir araya gelmeye çalıştık, belirli organizasyonlarda buluşmaya çalıştık. Ben buradan yönettiğim şehir adına şunu ifade etmek istiyorum; biz çok büyük bir potansiyele sahibiz. Hem genç nüfus anlamında hem de öğrenci anlamında ciddi bir potansiyelimiz var. Bunu inşallah fırsata çeviririz diye düşündük. Gençlerimizin enerjisinden, dinamizminden faydalanırız diye düşündük. Bu fayda karşılıklı kazan-kazana dönüşebilir diye düşünerek bir takım planlamalar yaptık. Biliyorsunuz geçmişte de benzer organizasyonları yapmıştık. Ama bu yıl biraz daha gelişmiş, biraz daha derinlemesine hareket ederek bunu spor festivaline dönüştürelim istedik. Bizler bu şehirde kültür sanat anlamında festivaller gerçekleştiriyoruz. İnşallah buna spor festivalini de eklemiş oluyoruz” dedi.

ÖNCELİĞİNİZ EĞİTİM OLMALI
Okullar Arası Spor Festivali hakkında bilgiler de veren Taban, “Festivalde 7 branş, 34 ayrı kategoride 4200 öğrencimizin katılacağı dolu dolu müsabakalar olacak. Bugün açılış organizasyonumuzu gerçekleştiriyoruz. Kazasız belasız, sakatlıkların olmadığı bir spor festivali diliyorum. Ancak önceliğin eğitiminiz ve dersleriniz olduğunu da unutmayın. Gelecekte inşallah daha donanımlı spor merkezleri hayata geçirerek sizlerin buralardan faydalanmasını istiyoruz. Paydaşlarımız olan Milli Eğitim Müdürlüğümüze, İlçe Spor Müdürlüğümüz ve Kaymakamımıza da katkılarından dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

BELEDİYESPOR MAÇINA DAVET
Başkan Taban, konuşmasının sonunda Efeler Liginde mücadele eden İnegöl Belediyespor voleybol takımının Çarşamba günü oynayacağı maça ilişkin de konuşarak salondaki konukları davet etti. Taban, “Belediyespor voleybol takımımız Çarşamba günü 18.30’da İnegöl Kapalı Spor Salonunda Tokat Belediye Plevne ile karşılaşacak. 19. Hafta müsabakaları kapsamında oynayacağımız bu maça da tüm ilçe halkımızı, özellikle gençlerimizi beklediğimizi ifade etmek istiyorum” dedi.

GELECEĞE İYİ HAZIRLANMAK ZORUNDAYIZ
Gala programında Kaymakam Şükrü Görücü de kısa bir selamlama konuşması yaptı. Görücü, “Böyle güzel bir günde sizlerle birlikte olmaktan dolayı mutluyum. Bugün gençlerimizle, okul müdürlerimizle, geleceğin sporcularıyla birlikteyiz. Belediyemizin başlattığı bu program vesilesiyle sizlerleyiz. Bizim için öncelik eğitim. Sizlerin eğitimlerinizi aksatmadan spor yapmanızı istiyoruz. Kitap fuarına da öğrencilerimizin ilgisi oldukça yoğun. Öğrencilerimiz burada spor yaparken aynı zamanda okuyacak. Çünkü bu ülkenin geleceği sizlersiniz. Geleceğe çok iyi hazırlanmak durumundasınız. Sporun birlik beraberlik ve kardeşlik duygusu içerisinde yapılması gerektiğini de öğrencilerimiz bilmeli. Bu organizasyonda okullarımız arasında karşılıklı sevgi ve saygı olmalı. Tabi ki bu yarıştır. Sporda mutlaka rekabet vardır. Ama sporun birlik beraberlik ve kardeşlik duygularını geliştirdiğini de bilmeliyiz. Organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerinde bulundu.

Konuşmaların ardından festivale katılan 66 okulun temsilcisine spor seti hediye edildi. Gala programı hediye takdimi ile son buldu.