Kitap Kumbarasıyla Kütüphanesiz Okul Kalmasın

<p>Çaylar Belediyeden</p> Çaylar Belediyeden
<p>Yaz Tatili Çocuk Sanat Atölyesi Kayıtları Başlıyor</p> Yaz Tatili Çocuk Sanat Atölyesi Kayıtları Başlıyor
<p>Bursa Okulum Projesi İçin İnegöl’e Geldiler</p> Bursa Okulum Projesi İçin İnegöl’e Geldiler
<p>Her Mahallede Ramazan Coşkusu</p> Her Mahallede Ramazan Coşkusu
<p>Milli Mücadelenin 100. Yılı Coşkuyla Kutlandı</p> Milli Mücadelenin 100. Yılı Coşkuyla Kutlandı
<p>Milli Mücadelenin 100. Yılı Kutlu Olsun</p> Milli Mücadelenin 100. Yılı Kutlu Olsun
<p>Başkan Taban Şehri Karış Karış Geziyor</p> Başkan Taban Şehri Karış Karış Geziyor
<p>Hafız Bünyamin Topçuoğlu Gönülleri Mest Etti</p> Hafız Bünyamin Topçuoğlu Gönülleri Mest Etti
<p>19 Mayıs Coşkusu Gençlik Yürüyüşü İle Başladı</p> 19 Mayıs Coşkusu Gençlik Yürüyüşü İle Başladı
<p>Çiçeklerin Dansı Müzede Görücüye Çıktı</p> Çiçeklerin Dansı Müzede Görücüye Çıktı

Kitap Kumbarasıyla Kütüphanesiz Okul Kalmasın 19/02/2019 14:50

İnegöl Belediyesi, 3. İnegöl Kitap Günlerinde bu yıl bir yeniliğe imza attı. “Kitapsız Okul Kalmasın” anlayışıyla hayata geçirilen Kitap Kumbarası uygulamasıyla, kırsal mahallelerdeki okullar için kitap toplanıyor.

İnegöl Belediyesi, bu yıl 3’üncüsünü düzenlediği İnegöl Kitap Günleriyle ilçe halkını 1 milyon kitapla buluşturdu. 110 yayınevi ve 100’e yakın yazarın katılımıyla hayata geçirilen Kitap Günleri, 15 Şubat Cuma günü kapılarını açmıştı. 24 Şubat’a kadar devam edecek organizasyonda, bu yıl bir ilke de imza atıldı.

İnegöl Belediyesi, Kitap Günleri etkinliğine farklı bir anlam katarak, fuar alanı girişine kitap kumbaraları yerleştirdi. 10 gün boyunca burada toplanacak kitaplar, daha sonra özellikle kırsal mahallelerde bulunan okullarda kütüphane oluşturmak için bağışlanacak. Kitapsız okul bırakmamak amacıyla yapılan uygulamaya ilçe halkının da ilgisi yoğun oluyor.

KÜTÜPHANESİZ OKUL KALMASIN
Kitap kumbarası uygulaması hakkında açıklama yapan Belediye Başkanı Alper Taban, amaçlarının kitaba ulaşamayan kimse kalmaması olduğunu söyledi. Bu nedenle Kitap Günleri etkinliği için farklı bölgelerden ücretsiz servisler kaldırıldığını ve ilçemizdeki öğrencilerin kitap günleri etkinliğine ücretsiz olarak taşındığını kaydederek; “Bu yıl bir yeni uygulamayı daha hayata geçirmek istedik. 15-24 Şubat tarihleri arasında düzenlenen İnegöl Belediyesi 3. Kitap Günleri kapsamında fuar alanının girişine kitap kumbaraları kurduk. Bu kumbaralarla amacımız öncelikle İnegöl’ün kırsal mahallelerinde bulunan okullarımızdaki kitap ihtiyacını karşılamak. Kitap günlerini ziyaret eden ve kendisi için kitap alan vatandaşlarımızdan, kumbaraya da destek olmalarını rica ediyoruz. Şuana kadar ilgi ve alaka gayet güzel. Vatandaşlarımız da kampanyamıza destek oluyor. İnşallah toplanan bu kitaplarla kütüphanesiz okulumuz kalmayacak. Talebin fazla olması halinde de doğuda bulunan öğrenci kardeşlerimize kitap desteğinde bulunmak istiyoruz. Tüm öğrencilerimizi fuarımızı ziyaret etmeye ve bir kitapta kumbaramıza destekte bulunmaya davet ediyoruz” dedi.