Çiçeklerin Dansı Müzede Görücüye Çıktı

<p>Mezit Mahallesi Futbol Sahasına Kavuşuyor</p> Mezit Mahallesi Futbol Sahasına Kavuşuyor
<p>Beşinci Mevsim Kreşinde Eğitim Öğretim Başladı</p> Beşinci Mevsim Kreşinde Eğitim Öğretim Başladı
<p>İngadem’den Hayata Uyum Seminerleri</p> İngadem’den Hayata Uyum Seminerleri
<p>Karagölet Mahallesinde Parke Taşı Uygulaması Sürüyor</p> Karagölet Mahallesinde Parke Taşı Uygulaması Sürüyor
<p>İlköğretim Haftası Kutlandı</p> İlköğretim Haftası Kutlandı
<p>İnegöl’de Topyekun Temizlik Harekatı</p> İnegöl’de Topyekun Temizlik Harekatı
<p>Başkan Taban’dan Başsavcı İnanç Ve Ağır Ceza Başkanı Acet’e Ziyaret</p> Başkan Taban’dan Başsavcı İnanç Ve Ağır Ceza Başkanı Acet’e Ziyaret
<p>Avrupa Hareketlilik Haftası Kutlamaları Sabah Sporuyla Başladı</p> Avrupa Hareketlilik Haftası Kutlamaları Sabah Sporuyla Başladı
<p>İnegöl Semaları Paraşütlerle Renklendi</p> İnegöl Semaları Paraşütlerle Renklendi
<p>İnegöl Çileği Festivalle Tanıtıldı</p> İnegöl Çileği Festivalle Tanıtıldı

Çiçeklerin Dansı Müzede Görücüye Çıktı 17/05/2019 16:15

Gülten Tan ve kursiyerlerinin hazırladığı nakış ve mefruşat sergisi, 18-24 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Müzeler Haftası etkinlikleri kapsamında İnegöl Kent Müzesinde görücüye çıktı.

İnegöl Belediyesi, 18-24 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Müzeler Haftası etkinliklerinin startını sergi açılışıyla verdi. Türkiye’de 1982 yılından günümüze kadar devam eden ve her yıl 18-24 Mayıs tarihleri arasında Müzeler Haftası olarak düzenlenen etkinlikler kapsamında Kent Müzesi Serdar Rubacı sergi salonunda Halk Eğitim Merkezi Usta Öğreticisi Gülten Tan ve 15 kursiyerinin hazırladığı “Çiçeklerin Dansı” isimli Nakış ve Mefruşat Sergisi düzenlenen törenle açıldı.

Bugün 14.30’da düzenlenen açılış törenine; Kaymakam Şükrü Görücü, Belediye Başkanı Alper Taban, siyasi parti temsilcileri, kurum müdürleri ile çok sayıda davetli katıldı. 31 Mayıs tarihine kadar açık kalacak olan serginin açılış konuşmasını yapan Gülten Tan, “Tüm konuklarımıza açılışımıza katıldıkları ve bizleri yalnız bırakmadıkları için teşekkür ediyorum. Ayrıca serginin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ömer Göktürk ise “İnegöl Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde Gülten Tan usta öğreticimizin ve kursiyerlerinin hazırlamış olduğu “Çiçeklerin Dansı” isimli nakış mefruşat sergimize hepiniz hoş geldiniz sefalar getirdiniz. Biraz sonra açılışını yapacağımız bu sergi, 1 yıl boyunca Gülten Tan ve kursiyerlerinin hazırlamış olduğu değerli eserlerden oluşmaktadır. Ben huzurlarınızda hepsine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

KENT BELLEĞİ HÜVVİYETİNE SAHİP BİR YERE SAHİBİZ
Açılış öncesi son konuşmayı ise Belediye Başkanı Alper Taban yaptı. Taban, “Bugün Müzeler Haftası vesilesiyle Kent Müzemizde bir araya geldik. Müzelere de atıfta bulunmam lazım çünkü gerçekten şehrin tüm güzelliklerini buraya geldiğinizde bulabiliyorsunuz. Bu şehirde yaşayan, doğmuş büyümüş, geçmişini yaşamış, buralarda izler bırakmış olan herkes kendisinden bir parça görebiliyor. Ben huzurlarınızda buranın yapılmasında emeği geçen başta Alinur Aktaş Başkanımız ve o günkü komisyon üyelerine çok teşekkür ediyorum. Kent belleği hüviyetine sahip bir yere sahibiz. Hemen yan tarafta da Avrupa Müzeler Akademisinden bir ödül alan bir Mobilya Müzesine sahibiz. Burası biraz daha ihtisas bir müze alanı” ifadelerinde bulundu.

Sergi hakkında da konuşan Taban, “Bugün burada Kaymakamlığımız, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüz ve Milli Eğitim Müdürlüğümüzün katkılarıyla bir sergi açılışı yapıyoruz. Çiçeklerin Dansı ismi verilmiş olan Gülten Tan Hanımefendinin nakış ve mefruşat sergisini hep birlikte göreceğiz. Ben öğretmenimize ve katkı ve destek veren tüm kursiyerlere teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından kurdele kesimiyle serginin açılışı gerçekleştirildi. Ardından sergi gezilerek ürünler incelendi.