100 Yıllık Bisiklet Macerasına Dostum’da Mola

<p>Belediyespor Sağlık Kontrolünden Geçti</p> Belediyespor Sağlık Kontrolünden Geçti
<p>Mahalle Buluşmaları Hamidiye İle Devam Etti</p> Mahalle Buluşmaları Hamidiye İle Devam Etti
<p>Akhisar Mahallesinde 82 Araçlık Otopark Hizmete Girdi</p> Akhisar Mahallesinde 82 Araçlık Otopark Hizmete Girdi
<p>Başkan Taban Bosna Heyetini Mecliste Ağırladı</p> Başkan Taban Bosna Heyetini Mecliste Ağırladı
<p>Kemalpaşa Mahallesinde Peyzaj Düzenleme Çalışması Sürüyor</p> Kemalpaşa Mahallesinde Peyzaj Düzenleme Çalışması Sürüyor
<p>Belediyespor Savaş Akkaya İle Sözleşme Yeniledi</p> Belediyespor Savaş Akkaya İle Sözleşme Yeniledi
<p>Bireysel Çöp Konteynırları Pilot Bölgede Uygulanmaya Başladı</p> Bireysel Çöp Konteynırları Pilot Bölgede Uygulanmaya Başladı
<p>Belediyespor’un Sağlık Sponsoru Cihangir Hastanesi Oldu</p> Belediyespor’un Sağlık Sponsoru Cihangir Hastanesi Oldu
<p>17 Ağustos’u Unutmayacağız</p> 17 Ağustos’u Unutmayacağız
<p>Başkan Taban Personelle Bayramlaştı</p> Başkan Taban Personelle Bayramlaştı

100 Yıllık Bisiklet Macerasına Dostum’da Mola 13/07/2019 11:02

Ahmet Tevfik Efendi’nin 1890’lı yılların sonunda Bursa – İnegöl – Yenişehir – Bursa güzergahında gerçekleştirdiği ve Velosipet İle Bir Cevelan (Bisikletle Bir Gezinti) ismiyle yazıya döktüğü bisiklet turu, Bursa Bisiklet ve Doğayı Sevenler Derneği tarafından günümüze taşındı. 120 bisikletçi aynı güzergahta turu hayata geçirirken, Cuma akşamı İnegöl’de DOSTUM merkezinde konakladılar.

1890 yılında Ahmet Tevfik Efendi’nin bir arkadaşıyla birlikte İstanbul’dan gemi yolculuğu ile başlayıp ardından Mudanya’dan bisikletle İnegöl, Yenişehir ve yeniden Bursa’ya dönüş olarak gerçekleştirdiği bisiklet turu, Bursa Bisiklet ve Doğayı Sevenler Derneği ve bazı kuruluşların katkılarıyla günümüze taşındı. 2010 yılında yeniden hayata geçirilen bu özel tur, bu yıl 10’uncu kez düzenlendi.

Geçmiş yıllarda da İnegöl’ü konaklama alanı olarak kullanan 120 bisikletçi, bu yıl da yine İnegöl’de bir gece konakladı. İnegöl Belediyesi tarafından Cuma akşamı Yeniceköy Mahallesinde bulunan DOSTUM merkezinde misafir edilen bisiklet tutkunları, buradaki bungalov evlerde ve kamp alanlarında çadır kurarak geceyi geçirdi. Konaklama sırasında; Oryantiring, labirent etkinliği, paratrike uçuş etkinlikleriyle misafirler keyifli zaman geçirdi. Renkli görüntülerin yaşandığı gecenin sabahında, İnegöl Belediyesi tarafından 120 bisiklet tutkununa kahvaltı ikram edildi. Kahvaltı sonrası Belediye Başkanı Alper Taban ile Başkan Yardımcısı Rıdvan Kocaağa’da tesislere gelerek bisiklet tutkunları ile buluştu. 120 kişilik grubu Başkan Taban uğurladı.

Bu yıl 10.’su düzenlenen 100 Yıllık Bisiklet Macerası, 11 Temmuz Perşembe günü BUDO İskele karşısında Törenle başlamıştı. Bisiklet sporcuları buradan yola çıktılar. 120 kişilik grup, birinci gün 41 km yol alarak Balat Kampına vardılar. Turun ikinci günü 12 Temmuz Cuma yine 41 km yol kat ederek Kestel, Çataltepe, Aksu’dan DOSTUM’a geçtiler. DOSTUM’da 1 gece kamp yapan sporcular, 13 Temmuz Cumartesi günü Yenice-Edebey-Cerrah-Çeltikçi -İnegöl-Kozluca-Yeniyörük- Osmaniye-Orhaniye-Subaşı-Yenişehir asfaltı üzerinden Yenişehir’e 70 km yol kat etmek üzere ayrıldılar. Etkinlik 14 Temmuz Pazar günü 40 km daha yol gidilerek Orhangazi-Gemlik yolu üzerinden Gemlik’e varıp buradan deniz yoluyla bu seneki maceranın son durağı olan Mudanya İskelesi’nde son bulacak.