Akhisar Mahallesinde 82 Araçlık Otopark Hizmete Girdi

<p>Kitap Kulesi, Talihlisine Teslim Edildi</p> Kitap Kulesi, Talihlisine Teslim Edildi
<p>Belediyespor Bisiklet Takımı Dört Dörtlük</p> Belediyespor Bisiklet Takımı Dört Dörtlük
<p>İnegöl Belediyesi Kadrolu İşçilerle Yeni Sözleşme İmzaladı</p> İnegöl Belediyesi Kadrolu İşçilerle Yeni Sözleşme İmzaladı
<p>Spor Tırmanışında İnegöl Rüzgarları Esti</p> Spor Tırmanışında İnegöl Rüzgarları Esti
<p>Kitap Kumbarasıyla Kütüphanesiz Okul Kalmasın</p> Kitap Kumbarasıyla Kütüphanesiz Okul Kalmasın
<p>Hayati İnanç İnegöllülerle Buluştu</p> Hayati İnanç İnegöllülerle Buluştu
<p>“Tek Sermayemiz Derdimiz”</p> “Tek Sermayemiz Derdimiz”
<p>“Kirletmemeyi Öğrenmek Çok Büyük Bir Proje”</p> “Kirletmemeyi Öğrenmek Çok Büyük Bir Proje”
<p>28 Yazar Okullarda Öğrencilerle Buluştu</p> 28 Yazar Okullarda Öğrencilerle Buluştu
<p>Kullanılmayan Halk Ekmek Büfeleri Kaldırılıyor</p> Kullanılmayan Halk Ekmek Büfeleri Kaldırılıyor

Akhisar Mahallesinde 82 Araçlık Otopark Hizmete Girdi 22/08/2019 16:07

İnegöl Belediyesi, Akhisar Mahallesi Emir Sokakta mezbelelik haldeki alanda gerçekleştirdiği düzenlemeyi tamamlayarak 82 araçlık mahalle otoparkını hizmete aldı.

Hızla gelişen ve büyüyen İnegöl’de, aynı hızla insan ve araç yoğunluğu da artıyor. Şehirde trafik ve parklanma sorununa çözüm için otopark alanları üreten İnegöl Belediyesi, Akhisar Mahallesinde 82 araçlık otopark alanının düzenlemesini tamamlayarak hizmete aldı.

Akhisar Mahallesi Emir Sokakta bir kısmı daha önce ağaçlandırılan ve bir kısmı mezbelelik halde bulunan alan, İnegöl Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince düzenlendi. Koruluk alanda yapılan düzenlemeyle birlikte çevredeki alanda da tretuvar ve bordür uygulamaları yapılarak 82 araçlık otopark elde edildi.

Belediye Başkanı Alper Taban, bugün beraberindeki heyetle birlikte otopark alanında incelemelerde bulundu. Taban, inceleme sırasında yaptığı açıklamada İnegöl’ün sürekli geliştiği ve büyüdüğünü ifade ederek; “Bu büyümenin de getirdiği bir takım ihtiyaçlar oluyor. Bu ihtiyaçlara da bizim hızlı şekilde çözüm üretmemiz gerekiyor. Burada yaptığımız bu düzenleme de aslında yaşanan bu hızlı büyümenin sonucu olarak ortaya koyduğumuz bir çalışma. Vatandaşlarımızın kendi muhitlerinde araçlarını güvenli şekilde park edebilmeleri, beraberinde yeşil alan dokusunun kazandırılması, ağaçlandırmaların sürekli olarak kontrol altında ve görsel olarak da güzel bir hale dönüştürülmesi gibi çalışmaları arkadaşlarımız sürdürüyor. Burada sert zemin uygulamaları, yeşil alan uygulamaları, araç park alanlarının düzenlenmesi gibi çeşitli düzenlemeleri gerçekleştirerek bu alanı kullanıma geçirmiş oluyoruz. Bunlar bizim acil ihtiyaçlarımız. Kamuya ait alanların dışında vatandaşların arsalarını dahi karşılıklı görüşmelerle otopark olarak düzenlemeye çalışıyoruz. Çünkü araç artışına göre otopark alanlarını da arttırmamız lazım. Araç ve insan sayısı arttığı için bizler de hızlı şekilde kalıcı ve kısa vadede rahatlatacak pansuman çözümleri ortaya koyuyoruz. Burada da kalıcı bir çözümü ortaya koymanın mutluluğunu yaşıyoruz. İnşallah çok daha güzellerini tüm mahallelerimizde hayata geçireceğiz. Emeği geçen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Yapılan hizmetin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.