İnegöl Belediyesi 2020 Bütçesi 200 Milyon Tl

<p>“İnegöl Güzelleşmeye Devam Ediyor”</p> “İnegöl Güzelleşmeye Devam Ediyor”
<p>Yavuz Dizdar İnegöllülere Sağlıklı Beslenmeyi Anlattı</p> Yavuz Dizdar İnegöllülere Sağlıklı Beslenmeyi Anlattı
<p>“İnegölspor’un Hedefine Varması İçin Şehir Olarak Mücadele Edeceğiz”</p> “İnegölspor’un Hedefine Varması İçin Şehir Olarak Mücadele Edeceğiz”
<p>“Birlikte Daha Mutluyuz”</p> “Birlikte Daha Mutluyuz”
<p>Baykoca Semt Sahası Törenle Açıldı</p> Baykoca Semt Sahası Törenle Açıldı
<p>Yeniceköy Mobese Merkezi İçin İmzalar Atıldı</p> Yeniceköy Mobese Merkezi İçin İmzalar Atıldı
<p>Engelli Vatandaş Sokakta Bulduğu Parayı Belediyeye Teslim Etti</p> Engelli Vatandaş Sokakta Bulduğu Parayı Belediyeye Teslim Etti
<p>Başkan Taban Çiftçi Kadınların Gününü Kutladı</p> Başkan Taban Çiftçi Kadınların Gününü Kutladı
<p>İnegöl Belediyesi’nden Amatöre 100 Bin Tl Destek</p> İnegöl Belediyesi’nden Amatöre 100 Bin Tl Destek
<p>Btü’nün Mucit Öğrencilerinden İnegöl’de Muhteşem Şov</p> Btü’nün Mucit Öğrencilerinden İnegöl’de Muhteşem Şov

İnegöl Belediyesi 2020 Bütçesi 200 Milyon Tl 05/10/2019 11:34

İnegöl Belediyesi’nin Ekim ayı meclis toplantısında, belediyenin 2020 yılı tahmini bütçesi 200 milyon TL olarak açıklandı ve performans programı oy çokluğuyla kabul edildi.

İnegöl Belediyesi Ekim ayı olağan meclis toplantısı Belediye Başkanı Alper Taban başkanlığında Cuma günü gerçekleştirildi. 14.30’da başlayan mecliste, 15 gündem ve 4 takrir olmak 19 madde görüşülerek karara bağlandı.

540 MİLYONLUK YATIRIM OLACAK
Gündemin 10. Maddesinde yer alan 2020-2024 stratejik planla alakalı açıklama yapan Başkan Taban, “49 kişiden oluşan ekiple plan ve programımızı hazırlamaya çalıştık. Vatandaşlarımızın görüş ve kanaatleri alınarak bir program hazırlandı. 125 faaliyetten oluşan 540 milyonluk yatırım olacak. İnşallah başlangıcı gibi sonu da güzel olur. Katkı ve destek veren arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Söz alan MHP’li üye Ahmet Genç, teşekkür ederek, başarılar diledi. CHP’li üye Erkan Dönmez ise önerilerinin planda yer almasından dolayı mutlu olduğunu belirterek, teşekkür etti. Söz alan meclis üyesi Dursun Öztürkoğlu, belediyeye kaynak kazanımı için çalışmanın olup olmadığını sordu. Madde oy birliği ile kabul edildi.

Mecliste 2020 yılı performans programı da masaya yatırıldı. Madde muhalefetin ret oyuna karşın oy çokluğu ile kabul edildi.

BÜTÇE 200 MİLYON
12. maddede ise 2020 yılı için hazırlanan bütçe tasarısı gündeme geldi. Geçen yıl 180 milyon TL olan bütçe rakamı 2020 yılı için 200 milyon TL’ye çıkarıldı. Madde görüşülmek üzere komisyona havale edildi. Bir sonraki mecliste karara bağlanacak.

YENİCEKÖY’E MOBESE KURULACAK
Gündemin son maddesinde İnegöl Jandarma komutanlığınca Yeniceköy mahallesinde kurulması hedeflenen MOBESE sistemin kurulumu için Belediyeden 50 Bin TL talep edilmesi konusu meclise taşındı. Konuyla alakalı açıklama yapan Başkan Alper Taban, “14 noktaya 33 ayrı kamera konulacak. Jandarma komutanlığımız süreci yürütüyor. Yenice OSB yönetimi ve esnafları da destek veriyor. 150 bin TL’lik projenin 50 Bin TL’sini biz vereceğiz. İmece usulü ile sistem kurulacak. Daha güvenlikli bir bölge olmasına katkı sağlayacağını düşünüyorum” dedi. Madde oy birliği ile kabul edildi.