Evlilik Okulu Eğitimleri Başladı

<p>“İnegöl Güzelleşmeye Devam Ediyor”</p> “İnegöl Güzelleşmeye Devam Ediyor”
<p>Yavuz Dizdar İnegöllülere Sağlıklı Beslenmeyi Anlattı</p> Yavuz Dizdar İnegöllülere Sağlıklı Beslenmeyi Anlattı
<p>“İnegölspor’un Hedefine Varması İçin Şehir Olarak Mücadele Edeceğiz”</p> “İnegölspor’un Hedefine Varması İçin Şehir Olarak Mücadele Edeceğiz”
<p>“Birlikte Daha Mutluyuz”</p> “Birlikte Daha Mutluyuz”
<p>Baykoca Semt Sahası Törenle Açıldı</p> Baykoca Semt Sahası Törenle Açıldı
<p>Yeniceköy Mobese Merkezi İçin İmzalar Atıldı</p> Yeniceköy Mobese Merkezi İçin İmzalar Atıldı
<p>Engelli Vatandaş Sokakta Bulduğu Parayı Belediyeye Teslim Etti</p> Engelli Vatandaş Sokakta Bulduğu Parayı Belediyeye Teslim Etti
<p>Başkan Taban Çiftçi Kadınların Gününü Kutladı</p> Başkan Taban Çiftçi Kadınların Gününü Kutladı
<p>İnegöl Belediyesi’nden Amatöre 100 Bin Tl Destek</p> İnegöl Belediyesi’nden Amatöre 100 Bin Tl Destek
<p>Btü’nün Mucit Öğrencilerinden İnegöl’de Muhteşem Şov</p> Btü’nün Mucit Öğrencilerinden İnegöl’de Muhteşem Şov

Evlilik Okulu Eğitimleri Başladı 05/10/2019 12:14

İnegöl Belediyesi’nin Aile Hayatı İyileştirme Derneği (AHİD) işbirliğiyle düzenlediği Evlilik Okulu eğitimleri dün akşam başladı.

Hizmet anlayışını sadece altyapı ve üst yapı faaliyetleriyle sınırlamayıp toplumun tüm sorunlarını gidermek adına mücadele ortaya koyan İnegöl Belediyesi, bu kapsamda Evlilik Okulu Eğitimleri düzenliyor. Geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da toplumun temel taşı ailenin korunması, aile kavramının farkına varılması amacıyla Aile Hayatı İyileştirme Derneği (AHİD) işbirliğinde düzenlenen Evlilik Okulu eğitimleri Cuma akşamı başladı.

Geçtiğimiz hafta Hayati İnanç’ın katılımıyla startı verilen Evlilik Okulu Eğitimlerinin ilki, Cuma akşamı 20.30’da SANİ Konukoğlu Konferans Salonunda İnegöl Müftüsü İsmail Hatipoğlu’nun “Eşlerin birbirlerine karşı hak ve vazifeleri” konulu seminer ile gerçekleştirildi. Seminere Belediye Başkanı Alper Taban, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Ersan, AHİD yöneticileri ve vatandaşlar katıldı.

AHİD Başkanı Naci Köseoğlu’nun açılış konuşmasıyla başlayan eğitimde, Köseoğlu Aralık ayına kadar sürecek ve her hafta Cuma akşamı farklı bir konu ve konukla gerçekleştirilecek Evlilik Okulu programı hakkında bilgiler verdi.

Ardından Belediye Başkanı Alper Taban kürsüye çıkarak salonu dolduran vatandaşlara hitaben bir konuşma yaptı. Taban, “Aile Hayatını İyileştirme Derneğimiz bu faaliyetlerini zaten sürekli yapıyor. Çok güzel bir program olacak. Kapsamı da çok güzel. Kıymetli hocalarımız burada ilçe halkımızla buluşacak. Bugün de öncelikli olarak İlçe Müftümüzden bu dersleri dinleyeceğiz” dedi.

HER SORUNUN ALTINDAN BOZUK AİLE YAPISI ÇIKIYOR
Yaklaşık 23 aydır görevde olduğunu hatırlatarak konuşmasını sürdüren Taban, “Yaşadığımız sorunlara bakıyorum, bozulan aile yapılarından kaynaklı sorunlar olduğunu gördük. Hangi soruna el atarsanız atın bakıyorsunuz temeli aile yapısından kaynaklanıyor. Tabi bu bozulmaların sebepleri var. Bunları bir an önce onarmamız lazım, tamir etmemiz lazım. Boşanma rakamları ortada, evlenme rakamları ortada. Gidişatın daha iyi yöne doğru evrilmesi için bizim daha fazla çalışmamız lazım. Aile yapısının, bu organizasyonun daha iyi yürüyebilmesi için elimizden gelen ne varsa fazlasını vermemiz lazım. Bunun için sizlerin de burada destek ve katkısına ihtiyacımız var. Dışarıda da meramımızı anlatmamız gereken, ulaşmamız gereken onlarca insan var. Bugün hangi sorunu ele alırsak alalım bakıyoruz o ailede ya anne yok ya baba yok. Bakıyorsunuz her ikisi de var ama ilişkiler darmadağın. Dolayısıyla sağlıklı aile yapılarına bakıyorum, orada sorun yok. Anne-baba evladını kontrol ediyor” diye konuştu.

Konuşmalar sonrası İnegöl Müftüsü İsmail Hatipoğlu kürsüye çıkarak “Eşlerin birbirlerine karşı hak ve vazifeleri” konulu eğitimini gerçekleştirdi. Yaklaşık 1 saat süren eğitim sonunda ilk program tamamlandı.

<p>Evlilik Okulu Eğitimleri Başladı</p> <p>Evlilik Okulu Eğitimleri Başladı</p> <p>Evlilik Okulu Eğitimleri Başladı</p> <p>Evlilik Okulu Eğitimleri Başladı</p> <p>Evlilik Okulu Eğitimleri Başladı</p>