Başkan Taban’dan İnsan Hakları Mesajı

<p>“Başarı Ekip İşidir”</p> “Başarı Ekip İşidir”
<p>İnegöl Belediyesi 6 Aylık Performansı Değerlendiriyor</p> İnegöl Belediyesi 6 Aylık Performansı Değerlendiriyor
<p>İnegöl Belediyespor’da Yeni Sezon İçin Kurban Kesildi</p> İnegöl Belediyespor’da Yeni Sezon İçin Kurban Kesildi
<p>Kupa Voley’de Program Belli Oldu</p> Kupa Voley’de Program Belli Oldu
<p>Akhisar Mahallesi Küçük Dokunuşlarla Geleceğe Taşınıyor</p> Akhisar Mahallesi Küçük Dokunuşlarla Geleceğe Taşınıyor
<p>Tarımsal İlaç Hazırlama Alanı Devreye Girdi</p> Tarımsal İlaç Hazırlama Alanı Devreye Girdi
<p>Pandemi Sürecinin En Kapsamlı Denetimi Yapıldı</p> Pandemi Sürecinin En Kapsamlı Denetimi Yapıldı
<p>Ağustos Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı</p> Ağustos Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı
<p>İnegöl Belediyesi’nden Hastaneye Araç Desteği</p> İnegöl Belediyesi’nden Hastaneye Araç Desteği
<p>Güney Kestane Mahallesi Beton Yol İle Tozdan Kurtuluyor</p> Güney Kestane Mahallesi Beton Yol İle Tozdan Kurtuluyor

Başkan Taban’dan İnsan Hakları Mesajı 10/12/2019 15:53

Belediye Başkanı Alper Taban 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü münasebetiyle bir mesaj yayımladı. Başkan Taban mesajında insani ölçülerin evrensel değerler üzerine kurulu olduğunu ifade etti.
Tüm insanların yaradılışından itibaren eşit haklara sahip olduğunu belirten Taban;” 10 Aralık 1948 yılında İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin Birleşmiş Milletler tarafından onaylanmasının ardından her yıl 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü olarak kutlanıyor. Beyannamenin özünde her insanın eşit olduğu, kimliği, şahsiyeti, dil, din, ırk ve cinsiyeti ne olursa olsun, her insan haysiyetine yaraşır bir yaşam düzeyi hak ettiği vurgusu yer alıyor. İnsan haklarının ayırt edilmeksizin güvence altına alınmasını ifade ediyor. Dolayısıyla sadece bir gün veya bir olayla sınırlı değil tüm dünya insanlarının haklarının güvence altına alınması gerekiyor” açıklamasında bulundu.
İNSANCA YAŞAMAK
Ayrıca Başkan Taban; “Hepimizin insanca yaşamaya, temiz bir çevreyi, temiz bir toplumu bölüşmeye hakkımız var. Ayrıca bizler kadar bizden sonra ki nesiller için de yaşanılır bir dünya bırakma hususunda da sorumluluklarımız var. Bunların hepsi bir hak eşitliği gerektiriyor. Dünya üzerinde yaşanan tüm zulümler, insana yakışmayan tüm fiiliyatlar, insan hak ve ihlalleri tüm dünyanın sessiz kalmaması gereken hassasiyetleri içeriyor” dedi.
ORTAK BİR İNSANİ DÜŞÜNCE
Taban mesajında; “Bizler kodlarında hoşgörü barındıran, insani değerler konusunda köklü bir medeniyet tarihi olan bir milletiz. Bunu en iyi şekilde temsil etmeye birbirimizin haklarını milletçe gözetmeye ihtiyacımız var. Eşitlik, adalet ve insanlık kavramları hepimizin ortak haklarının temelini oluşturuyor. Dolayısıyla dünya üzerinde yaşanan, insanlık onuruna yakışmayan ne varsa karşısında durmamız gerekiyor. İnsan hakları esasında adil bir dünyanın temellerinin atılmasını temsil ediyor. Bu anlamda tüm insanlık suçu işleyenlerin şiddetle kınanması, ortak bir insani düşünce fikrinin oluşması gerekiyor. Bu gün vesilesi ile başta Doğu Türkistan olmak üzere zulüm altında olan kardeşlerimize dua ediyor, yanlarında olduğumuzu belirtmek istiyorum. “ cümlelerine yer verdi.

<p>Başkan Taban’dan İnsan Hakları Mesajı</p> <p>Başkan Taban’dan İnsan Hakları Mesajı</p>