Zabıtadan Sıkı Denetim 19 İşyerine Cezai İşlem Uygulandı

<p>“Başarı Ekip İşidir”</p> “Başarı Ekip İşidir”
<p>İnegöl Belediyesi 6 Aylık Performansı Değerlendiriyor</p> İnegöl Belediyesi 6 Aylık Performansı Değerlendiriyor
<p>İnegöl Belediyespor’da Yeni Sezon İçin Kurban Kesildi</p> İnegöl Belediyespor’da Yeni Sezon İçin Kurban Kesildi
<p>Kupa Voley’de Program Belli Oldu</p> Kupa Voley’de Program Belli Oldu
<p>Akhisar Mahallesi Küçük Dokunuşlarla Geleceğe Taşınıyor</p> Akhisar Mahallesi Küçük Dokunuşlarla Geleceğe Taşınıyor
<p>Tarımsal İlaç Hazırlama Alanı Devreye Girdi</p> Tarımsal İlaç Hazırlama Alanı Devreye Girdi
<p>Pandemi Sürecinin En Kapsamlı Denetimi Yapıldı</p> Pandemi Sürecinin En Kapsamlı Denetimi Yapıldı
<p>Ağustos Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı</p> Ağustos Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı
<p>İnegöl Belediyesi’nden Hastaneye Araç Desteği</p> İnegöl Belediyesi’nden Hastaneye Araç Desteği
<p>Güney Kestane Mahallesi Beton Yol İle Tozdan Kurtuluyor</p> Güney Kestane Mahallesi Beton Yol İle Tozdan Kurtuluyor

Zabıtadan Sıkı Denetim: 19 İşyerine Cezai İşlem Uygulandı 11/12/2019 14:33

İnegöl Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı zabıta ekipler, halk sağlığını korumak adına belirli aralıklarla yaptığı denetimler kapsamında 43 unlu mamuller işyeri ve 60 ekmek fırınını denetledi. 19 işyerine farklı sebeplerle cezai işlem uygulandı.

İnegöl Belediyesi Zabıta Ekipleri, yıl boyunca rutin aralıklarla gıda üretimi ve satışı yapılan işyerlerine yönelik denetimler gerçekleştiriyor. Halk sağlığını korumak adına yapılan denetimler kapsamında, geçtiğimiz günlerde İnegöl’de faaliyette bulunan ekmek fırınları ile unlu mamuller üreten işyerlerine yönelik denetim gerçekleştirildi.

Ekipler denetimler sırasında; işyeri açma ve çalıştırma belgesi, teftiş defteri, fiyat tarifesi, genel temizlik, boya-badana, uyarıcı levhalar, havalandırma-sineklik, iş gömleği, yaya yolu işgali, tuvalet, lavabo, çöp kovaları, kullanılan malzemeler, davlumbaz, gramajlar, depolama alanları ve ürünlerin son kullanma tarihi ile sıcak su tertibatları ile ilgili denetim ve kontroller gerçekleştirildi. Denetimler kapsamında 43 unlu mamuller ile 60 ekmek fırını denetlendi. Yapılan denetimler sonucu kurallara uymadığı tespit edilen işyeri sahiplerine yasal işlem uygulandı.

19 İŞYERİNE CEZAİ MÜEYYİDE UYGULANDI
Zabıta Müdürlüğünden yapılan açıklamada; “43 adet unlu mamuller denetlenmiş olup, 9 adet işletmeye işyeri açma ve çalıştırma ruhsatı olmadığından, genel temizliğe dikkat edilmediğinden, eksik gramaj ve ruhsata aykırı faaliyetten cezai işlem uygulanmıştır. 60 adet ekmek fırını denetlenmiş olup, 10 işletmeye işyeri açma ve çalıştırma ruhsatı olmadığından, fiyat tarifesi asılı bulunmadığından, genel temizliğe dikkat edilmediğinden ve eksik gramajlı ürün satıldığından cezai işlem uygulandı. Denetimler sırasında eksik gramajlı ürünlere el konularak müsadere edildi.” İfadelerine yer verildi.

<p>Zabıtadan Sıkı Denetim: 19 İşyerine Cezai İşlem Uygulandı</p> <p>Zabıtadan Sıkı Denetim: 19 İşyerine Cezai İşlem Uygulandı</p> <p>Zabıtadan Sıkı Denetim: 19 İşyerine Cezai İşlem Uygulandı</p> <p>Zabıtadan Sıkı Denetim: 19 İşyerine Cezai İşlem Uygulandı</p>