Zabıtadan Sıkı Denetim 19 İşyerine Cezai İşlem Uygulandı

<p>Şehrin Kalbine Dokunuyorlar</p> Şehrin Kalbine Dokunuyorlar
<p>Bursa Valisi Canbolat’tan Başkan Taban’a Ziyaret</p> Bursa Valisi Canbolat’tan Başkan Taban’a Ziyaret
<p>Parke Taşı Ve Otopark Düzenlemeleri Devam Ediyor</p> Parke Taşı Ve Otopark Düzenlemeleri Devam Ediyor
<p>Karda Mahsur Kalan Vatandaşın Yardımına İnegöl Belediyesi Koştu</p> Karda Mahsur Kalan Vatandaşın Yardımına İnegöl Belediyesi Koştu
<p>5 Yıldızlı Otel Konforunda Huzurevi Hizmeti</p> 5 Yıldızlı Otel Konforunda Huzurevi Hizmeti
<p>Huzurevi Sakinleri Hayatın Renklerini Paylaşıyor</p> Huzurevi Sakinleri Hayatın Renklerini Paylaşıyor
<p>İnegöl, Tarımda Vites Yükseltti</p> İnegöl, Tarımda Vites Yükseltti
<p>İnegöl Belediyespor Galatasaray’ı Farklı Geçti: 3-0</p> İnegöl Belediyespor Galatasaray’ı Farklı Geçti: 3-0
<p>“Cimri” İlk Sahnesinde Tam Not Aldı</p> “Cimri” İlk Sahnesinde Tam Not Aldı
<p>İki Mahallede Metruk Binaların Yıkımı Yapıldı</p> İki Mahallede Metruk Binaların Yıkımı Yapıldı

Zabıtadan Sıkı Denetim: 19 İşyerine Cezai İşlem Uygulandı 11/12/2019 14:33

İnegöl Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı zabıta ekipler, halk sağlığını korumak adına belirli aralıklarla yaptığı denetimler kapsamında 43 unlu mamuller işyeri ve 60 ekmek fırınını denetledi. 19 işyerine farklı sebeplerle cezai işlem uygulandı.

İnegöl Belediyesi Zabıta Ekipleri, yıl boyunca rutin aralıklarla gıda üretimi ve satışı yapılan işyerlerine yönelik denetimler gerçekleştiriyor. Halk sağlığını korumak adına yapılan denetimler kapsamında, geçtiğimiz günlerde İnegöl’de faaliyette bulunan ekmek fırınları ile unlu mamuller üreten işyerlerine yönelik denetim gerçekleştirildi.

Ekipler denetimler sırasında; işyeri açma ve çalıştırma belgesi, teftiş defteri, fiyat tarifesi, genel temizlik, boya-badana, uyarıcı levhalar, havalandırma-sineklik, iş gömleği, yaya yolu işgali, tuvalet, lavabo, çöp kovaları, kullanılan malzemeler, davlumbaz, gramajlar, depolama alanları ve ürünlerin son kullanma tarihi ile sıcak su tertibatları ile ilgili denetim ve kontroller gerçekleştirildi. Denetimler kapsamında 43 unlu mamuller ile 60 ekmek fırını denetlendi. Yapılan denetimler sonucu kurallara uymadığı tespit edilen işyeri sahiplerine yasal işlem uygulandı.

19 İŞYERİNE CEZAİ MÜEYYİDE UYGULANDI
Zabıta Müdürlüğünden yapılan açıklamada; “43 adet unlu mamuller denetlenmiş olup, 9 adet işletmeye işyeri açma ve çalıştırma ruhsatı olmadığından, genel temizliğe dikkat edilmediğinden, eksik gramaj ve ruhsata aykırı faaliyetten cezai işlem uygulanmıştır. 60 adet ekmek fırını denetlenmiş olup, 10 işletmeye işyeri açma ve çalıştırma ruhsatı olmadığından, fiyat tarifesi asılı bulunmadığından, genel temizliğe dikkat edilmediğinden ve eksik gramajlı ürün satıldığından cezai işlem uygulandı. Denetimler sırasında eksik gramajlı ürünlere el konularak müsadere edildi.” İfadelerine yer verildi.

<p>Zabıtadan Sıkı Denetim: 19 İşyerine Cezai İşlem Uygulandı</p> <p>Zabıtadan Sıkı Denetim: 19 İşyerine Cezai İşlem Uygulandı</p> <p>Zabıtadan Sıkı Denetim: 19 İşyerine Cezai İşlem Uygulandı</p> <p>Zabıtadan Sıkı Denetim: 19 İşyerine Cezai İşlem Uygulandı</p>