Aşıklar İnegöl de Atıştı

İnesmek Mutfağı İle Lezzetli Yemekler Yapın
<p>Belediyecilik Hizmetlerine Evinizden Ulaşabilirsiniz</p> Belediyecilik Hizmetlerine Evinizden Ulaşabilirsiniz
<p>Yaya Üst Geçidi İçin Çalışmalar Başladı</p> Yaya Üst Geçidi İçin Çalışmalar Başladı
<p>Başkan Taban’dan Temizlik Çalışanlarına Özel Teşekkür</p> Başkan Taban’dan Temizlik Çalışanlarına Özel Teşekkür
<p>İnegöl’de Hizmet Seferberliği Devam Ediyor</p> İnegöl’de Hizmet Seferberliği Devam Ediyor
<p>Huzurevinde Üst Düzey Koronavirüs Tedbirleri</p> Huzurevinde Üst Düzey Koronavirüs Tedbirleri
<p>Çözüm Merkezi Halkımızın Hizmetinde</p> Çözüm Merkezi Halkımızın Hizmetinde
<p>Küçük Spiker Betül’den Başkan Taban’a Ziyaret</p> Küçük Spiker Betül’den Başkan Taban’a Ziyaret
<p>İnegöl Belediyesinden Maske Seferberliğine Dev Destek</p> İnegöl Belediyesinden Maske Seferberliğine Dev Destek
<p>Evde Sağlıkla Kalın</p> Evde Sağlıkla Kalın

Aşıklar İnegöl'de Atıştı 25/01/2020 12:50

İnegöl Belediyesi, Ocak ayı kültür sanat etkinlikleri kapsamında Aşıklar Buluşması programı düzenledi. Aşıklık kültürünün en iyi temsilcilerini buluşturan gecede, İnegöllüler eğlenceli anlar yaşadı.

İnegöl Belediyesi tarafından Ocak ayı kültür sanat etkinlikleri kapsamında “Aşıklar Buluşması” programı düzenlendi. Gecede, Aşık kültürünün güçlü temsilcileri Maksut Feryadi, Orhan Üstündağ, Rahim Sağlam ve Temel Turabi İnegöllülerle buluştu.

İnegöl’de kültür sanatın merkezi haline gelen Beşinci Mevsim Kültür Sanat Merkezinde 20.00'da başlayan programa Belediye Başkanı Alper Taban, meclis üyeleri ve siyasi parti temsilcileri ile vatandaşlar katılım gösterdi. İlçe halkının yoğun ilgisiyle karşılaşan Aşıklar, yaklaşık 2 saat süren programda hem sazlarıyla hem de sözleriyle unutulmaz bir gece yaşattı.

Kahramanlık türküleri, şiirler ve fıkralarla süslenen gecenin finalinde, 2’li ve 4’lü atışmalar gerçekleştirildi. Renkli görüntülere sahne olan gecenin finali, yine vatan ve kahramanlık türküleriyle yapıldı. Program sonunda sahneye davet edilen Belediye Başkanı Alper Taban, “Ozanlarımızın yüreğine, ağzına sağlık. Bunlar bizim kültürümüzden gelen değerlerimiz, kıymetlerimiz. Çok güzel bir akşam yaşattılar bizlere, aşıklık geleneğini çok güzel icra ettiler. Keşke bütün atışmalar böyle olsa diyorum. Halk içinde, halk nazarında gayet ölçülü ve saygılı bir şekilde herkes kendi fikrini dile getirse. Ozanlarımız bizlere çok güzel örnek oldular kendilerine çok teşekkür ediyorum. Programa katılarak bizleri yalnız bırakmayan vatandaşlarımıza ve programın hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Hayırlı akşamlar diliyorum” dedi.

Başkan Taban, konuşmasının ardından Aşıklar Maksut Feryadi, Orhan Üstündağ, Rahim Sağlam ve Temel Turabi’ye İnegöl’ü simgeleyen çini hediye etti.