Ahmet Türkel Aşevi ve Mahalle Konağı

Meslek Edindirme Kursları
Kitaplar
Mahalle Konaklarımız

<p>Kırsal Mahallelere Hizmet Atağı Sürüyor</p> Kırsal Mahallelere Hizmet Atağı Sürüyor
<p>Aşure İkramları Devam Ediyor</p> Aşure İkramları Devam Ediyor
<p>Başkan Taban, Esnaf Odası Başkanlarıyla Buluştu</p> Başkan Taban, Esnaf Odası Başkanlarıyla Buluştu
<p>Turizmde Yükselen Değer İnegöl</p> Turizmde Yükselen Değer İnegöl
<p>Asansörlerin Periyodik Bakımlarını Yaptırın</p> Asansörlerin Periyodik Bakımlarını Yaptırın
<p>Gelin Şehri Birlikte Yönetelim</p> “Gelin Şehri Birlikte Yönetelim”
<p>Süleymaniye Mahallesi’nde Hizmet Atağı Sürüyor</p> Süleymaniye Mahallesi’nde Hizmet Atağı Sürüyor
<p>Teknofest İstanbul’da Dostum Rüzgarı</p> Teknofest İstanbul’da Dostum Rüzgarı
<p>Okçuluk Tutkunları İnegöl’de Buluştu</p> Okçuluk Tutkunları İnegöl’de Buluştu
İnegöl Belediyesinden Vatandaşlara Aşure İkramı

Ahmet Türkel Aşevi ve Mahalle Konağı 06/09/2012 15:36

İnegöl Belediyesi tarafından restore edilen Ahmet Türkel Aşevi ve Mahalle Konağı bugün açılıyor. İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş tüm ilçe halkını açılışa davet etti.

Tarihi koruma ve kent kültürünü yaşatma adına büyük projeler üreten İnegöl Belediyesi; bu kapsamda Eski Ticaret Bakanı Ahmet Türkel'in Cuma Mahallesi'ndeki eski evini restore ederek mahalle konağı projesini hayata geçirdi. Yaklaşık 500 bin TL’ye mal olan Ahmet Türkel Aşevi ve Mahalle Konağı bugün kapılarını açıyor.

Konuyla alakalı bilgi veren İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş; Binanın sosyal amaçlı projeler için kullanılacağını kaydederek “Burası aşevi ve mahalle konağı olarak ilçe halkımıza hizmet verecek. Her sabah burada çorba pişecek. İsteyen herkes bundan ücretsiz istifade edebilecek. Üst katlarda toplantı, kurs gibi sosyal konular icra edilebilecek. Yapının arka kısmında bir de otopark düzenlemesi yaptık. Mahalle sakinlerimizde bu otoparkı kullanabilecek.” dedi.

İlk mahalle konağını Orhaniye Mahallesinde yaparak hizmete aldıklarına değinen Aktaş “Ahmet Türkel Aşevi ve Mahalle Konağı projesi İnegöl için özel bir projedir. Konağımızın açılını yarın (bugün) Sayın Bursa Valimiz Şahabettin Harput’un katılımı ile yapacağız. Açılışımıza Hasta olduğu için Ahmet Türkel büyüğümüz katılamayacak, ancak Oğlu onur konuğumuz olacak. Bu özel açılışta İnegöl halkımızı görmeyi arzu ediyoruz” diyerek açılışa tüm ilçe halkını davet etti.

İnegöl Vakfı tarafından işletilecek olan Ahmet Türkel Aşevi ve Mahalle Konağı bugün saat. 17.00’da Cuma Mahallesi Ali Hatipoğlu Sokak No: 23 (Mevlana Kırtasiye aralığı) adresinde olacak.