Ahmet Türkel Aşevi ve Mahalle Konağı

Meslek Edindirme Kursları
Kitaplar
Mahalle Konaklarımız

<p>Dostum Oryantiring Sporcusu Hilal Oruç Milli Takımda</p> Dostum Oryantiring Sporcusu Hilal Oruç Milli Takımda
<p>Vali Küçük’ten Başkan Taban’a Ziyaret</p> Vali Küçük’ten Başkan Taban’a Ziyaret
<p>Geleceğin Sanatçıları İnegöl Belediyesi’nde Yetişiyor</p> Geleceğin Sanatçıları İnegöl Belediyesi’nde Yetişiyor
<p>Yaz Kursu Kayıtları Başlıyor</p> Yaz Kursu Kayıtları Başlıyor
<p>Yıldız Erkekler Set Vermeden Gruptan Çıktı</p> Yıldız Erkekler Set Vermeden Gruptan Çıktı
<p>İnegöl Protokolü Bayramlaşma Töreninde Buluştu</p> İnegöl Protokolü Bayramlaşma Töreninde Buluştu
<p>İnegöl Belediyesi’nden Akhisarlı Çocuklara Bayram Hediyesi</p> İnegöl Belediyesi’nden Akhisarlı Çocuklara Bayram Hediyesi
<p>Başkan Taban’dan Ramazan Bayramı Kutlama Mesajı</p> Başkan Taban’dan Ramazan Bayramı Kutlama Mesajı
<p>Engelsiz Yaz Spor Kursuna Davet</p> Engelsiz Yaz Spor Kursuna Davet
<p>Uçurtma Şenliği Temmuz Ayında</p> Uçurtma Şenliği Temmuz Ayında

Ahmet Türkel Aşevi ve Mahalle Konağı 06/09/2012 15:36

İnegöl Belediyesi tarafından restore edilen Ahmet Türkel Aşevi ve Mahalle Konağı bugün açılıyor. İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş tüm ilçe halkını açılışa davet etti.

Tarihi koruma ve kent kültürünü yaşatma adına büyük projeler üreten İnegöl Belediyesi; bu kapsamda Eski Ticaret Bakanı Ahmet Türkel'in Cuma Mahallesi'ndeki eski evini restore ederek mahalle konağı projesini hayata geçirdi. Yaklaşık 500 bin TL’ye mal olan Ahmet Türkel Aşevi ve Mahalle Konağı bugün kapılarını açıyor.

Konuyla alakalı bilgi veren İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş; Binanın sosyal amaçlı projeler için kullanılacağını kaydederek “Burası aşevi ve mahalle konağı olarak ilçe halkımıza hizmet verecek. Her sabah burada çorba pişecek. İsteyen herkes bundan ücretsiz istifade edebilecek. Üst katlarda toplantı, kurs gibi sosyal konular icra edilebilecek. Yapının arka kısmında bir de otopark düzenlemesi yaptık. Mahalle sakinlerimizde bu otoparkı kullanabilecek.” dedi.

İlk mahalle konağını Orhaniye Mahallesinde yaparak hizmete aldıklarına değinen Aktaş “Ahmet Türkel Aşevi ve Mahalle Konağı projesi İnegöl için özel bir projedir. Konağımızın açılını yarın (bugün) Sayın Bursa Valimiz Şahabettin Harput’un katılımı ile yapacağız. Açılışımıza Hasta olduğu için Ahmet Türkel büyüğümüz katılamayacak, ancak Oğlu onur konuğumuz olacak. Bu özel açılışta İnegöl halkımızı görmeyi arzu ediyoruz” diyerek açılışa tüm ilçe halkını davet etti.

İnegöl Vakfı tarafından işletilecek olan Ahmet Türkel Aşevi ve Mahalle Konağı bugün saat. 17.00’da Cuma Mahallesi Ali Hatipoğlu Sokak No: 23 (Mevlana Kırtasiye aralığı) adresinde olacak.