Sosyal Yardım Hizmetleri
Kültür Sanat ve Gençlik Merkezi
Dijital Kitap
Sanal Tur
Vatandaş Anketi
Bu branşta kursiyerlere, tanıtım ve reklam amaçlı ürünlerin tasarımını bilgisayar ortamında gerçekleştirebilme öğretilir.
Kurs, AutoCAD programını kullanarak bilgisayar destekli mobilya ve içmekan tasarımı, teknik çizim, görsel sunum ve animasyon yapabilecek bilgi ve becerilerin kazandırılmasını amaçlamaktadır.
MESLEK ELEMANI TANIMI Kitre ile yoğunluğu artırılmış su üzerine, özel fırçalarla, özel olarak hazırlanmış boyaları serpe bilen orada meydana gelen damlaları şekillendirerek desen oluşturan, kâğıda aktarabilen kişidir.
Geleneksel Türk İşlemeleri tekniğine uygun desen araştırıp hazırlayabilme, Geleneksel Türk İşlemeleri tekniğini makinede uygulayabilme, makinenin basit arızalarını giderebilme bilgi ve becerisine sahip bireydir.
A-1 Seviye Konuştuğu kişilerle basit düzeyde ihtiyaçlarını karşılayabilmek adına bilinen günlük ifadeleri yabancı dilde dinleme, okuma, yazma, konuşma ve iletişim kurma bilgi ve becerisine sahip olacaklardır. Eğitim Süresi : 120 saat
Kursiyerler bu branşta, kadın üst giysilerinin (drapaj tekniğiyle etek-bluz-elbise vs.) kalıp, kesim ve dikim öncesi işlemlerini hazırlayarak, dikimini yapabilme bilgi ve becerisi edinir.
Resim sanatının temel kavramları desen, kompozisyon, ışık-gölge, renk gibi kavramlardır. Doğa aslında bir şekil ve renk yığınından ibarettir. Resim yapan kimse bu yığının içinden hoşuna giden elemanları seçer alır. Kendi duygularını ifade edebilecek duruma gelinceye kadar değiştirdikten sonra resme geçirir. Doğanın şekilleri oldukları halde, resim yapan kişi bu elemanları kendi duygularına ve isteklerine göre değiştirdiği için artık doğanın değil resmi yapan kişinin ürünü olacak hale gelirler.
Diksiyon, sesin güzel çıkmasını ve sözlerin doğru seslendirilmesini amaçlayan bir sanattır.
Gerek kamu sektörü gerekse özel sektörde işlerin büyük bir kısmı bürolarda yürütülmektedir. İşletmelerde, hizmet ve çalışma alanı ne olursa olsun, büro hizmetlerinin bulunması, bu hizmetleri yerine getiren, büroyu yönetebilen, yönetim konusunda bilgili, gelişen teknolojiye ayak uydurabilecek kapasite ve yeteneğe sahip, koordinasyonu sağlayabilecek insan gücüne ihtiyaç duyulmaktadır.
Bu programı başarıyla tamamlayan her kursiyer; Sertifika sınavında başarılı olanlar bilgisayar işletmenlik sertifikası alır,Q klavye kullanımı, Bilgisayarda her türlü yazı yazmayı ve düzenlemeyi,Bilgileri saklamayı ve yazdırmayı, Matematiksel fonksiyonları Excel ortamında kullanmayı,Hesaplama tekniklerini, Grafik çizmeyi,Veritabanı tekniklerini , veri girmeyi, düzenlemeyi, Animasyon tekniklerini,Sunu hazırlamayı,İnternete girmeyi web sayfalarında gezmeyi, her hangi bir konuyu aramayı,E-posta almayı ve göndermeyi,Her tülü tablo ve resmi düzenlemeyi, Outlook Express ile e-posta işlemlerini yapabilmeyi öğrenirler.
Branşın eğitiminde kursiyerlere; bilgisayarda kelime işlemci, elektronik tablolama ve sunu hazırlama programlarını etkili olarak kullanabilme bilgi ve becerisi kazandırılır.
İnternet, son yıllarda hayatımıza yön veren işlevler kazanmıştır. Web siteleri ticari hayatin vazgeçilmezleri arasına girmiştir. Bu alanda web sitesi tasarımı yapacak eleman talebi artmıştır. Temel bazı programlarla herkes kendi sitesini yapabilmekle beraber, programlama ve üst düzey tasarım bilgisi gerektiren site ihtiyacı da oldukça fazladır.
Bir işletmenin belirli bir hesap dönemindeki ekonomik ve finansal olaylara ilişkin para ile ifade edilebilen bilgilerinin bilgisayar ortamında toplanması, sınıflandırılması, kaydedilmesi, özetlenmesi, yorumlanması ve ilgililere sunulması görevlerini içerir. Genel ve yönetim muhasebesi olarak çeşitleri vardır.